L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 15 de novembre del 2015

PLENARI DE NOVEMBRE 2015: I ara que demanen?



L’apartat de precs i preguntes del plenari de novembre ens va fer viure un d'eixos moments, que no sabem si qualificar-lo de kafkià o esperpèntic, o igual és d’aquells que la gent diu “tenen un morro que se'l xafen”. Ves a saber!

La portaveu Eva Palomares exigia celeritat a Compromís... ¡¡¡per demanar la reforma de l’IES Jaume II el Just!!  Sí, ells que durant 20 anys de govern no han mogut un dit per la reforma, demanen ara celeritat. I per omplir-se de raó,  la nova portaveu recordava que ells havien dut a cap la construcció de l’IES La Valldigna.

Un incís abans de continuar: Com la portaveu igual no sap, el projecte de l’IES la Valldigna es va aprovar en la legislatura 1996-99, essent regidor d’urbanisme Miquel Bononat, del Bloc, i comptava amb partida d’execució en el pressupost de la Generalitat. L’ascens a la Generalitat del PP va tindre com a conseqüència la paralització del projecte durant vora 10 anys i també es va eliminar la partida del pressupost. Consulte hemeroteques. I si al final es va construir, no sembla per les ganes del PP sinó va ser per la pressió del poble i per la situació mateixa del Jaume II, on convivien tots dos en les mateixes instal·lacions i amb males condicions. Això sí que ho deu saber.

Continuem. L’alcalde Jordi Joan no va voler entrar en discussions i es va limitar a deixar entrevore amb un joc de paraules que ja hauria volgut que el PP hagués tingut  el mateix interés que ha demostrat Compromís com a govern. I informava que s’esta en gestions amb els nous responsables de Conselleria, com es va estar durant quatre anys en gestions amb l’anterior govern del PP sense cap resultat. 

Un poc d’història recent 

Per si la nova portaveu del PP no ho sap, o no ha estat informada, la passada legislatura l’alcalde Jordi Joan va fer moltes visites i va celebrar reunions amb els responsables del PP en la Conselleria d’Educació i sempre la resposta anava en la línIa de que no hi havia previsió ni terminis donada la situació de crisi actual. O siga, no hi havia  diners. Després  dels fastos i events impulsats des dels governs del PP, ja no hi ha diners per a res.

Compromís de Tavernes fins i tot va implicar el grup parlamentari de Compromís a les Corts i van haver preguntes parlamentaris sobre la destinació que havien tingut els 200.000€ que havia promés el PP per pal·liar problemes com goteres, lavabos, fusteria, fusteria metàl·lica, instal·lació elèctrica, etc. Era alcalde aleshores Manolo Vidal.





I encara Compromís va anar més lluny i va presentar una “proposició no de llei” on es demanava la remodelació integral de l'IES Jaume II “El Just”, donat l'estat de les seues estructures. La proposició a les Corts Valencianes instava a la Conselleria d'Educació perquè complira la promesa feta anys enrere i  creara la partida pressupostària i iniciara el procés administratiu per dur endavant les obres.

No cal dir res més: el PP no els va fer ni cas. Per cert, tampoc coneixem cap gestió del Sr. Vidal com assessor del PP per beneficiar l'IES Jaume II el Just a pesar de les promeses que va fer quan era alcalde. 

Un poc d’història passada 

L’any 2007, any electoral, i abans de les eleccions autonòmiques i municipals,  la Conselleria d'Educació va prometre una inversió de 200.000€ euros per reparar el sostre del saló d’actes, canviar el sistema de calefacció, actuar sobre el cablejat elèctric, lavabos, finestres i altres elements.

En gener del 2009, la situació de l’IES Jaume II el Just no havia canviat i el reiterat incompliment de les promeses de millora “urgents” del PP feren causa que els alumnes es manifestaren a la Plaça Major, farts de promeses incomplides. Manolo Vidal s’havia també entrevistat amb representants dels alumnes i es va comprometre a fer arribar totes les reivindicacions dels estudiants a la Conselleria i acompanyar-los en tot el que calgués. Res no s’ha fet. Ho podeu recordar ací:


Uns dies després el Director Territorial d’Educació, Camilo Miró, i el Director General d’Ensenyament, Francisco Baila, acompanyats per l’alcalde, Manolo Vidal, es comprometien a actuar de manera urgent sobre els aspectes ja esmentats: reparar el sostre del saló d’actes, canviar el sistema de calefacció, actuar sobre el cablejat elèctric, els aseos.... i s’atrevien a dir que les actuacions menors les farien empreses locals.  Res no es va complir.





Protestes 2009
Escoltar en un plenari l’exigència del PP dirigida a Compromís, que du 3 mesos en el govern de la Generalitat perquè actue de manera immediata en la reforma, ens va semblar una burla als veïns de Tavernes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No saben on es cau la càrrega i així el ha anat, es va a divertir Jordi estos anys entre les clavades de pota de Borràs com per exemple reclamant fons de diputació per al mur de ververet, i les d.esta xica perquè si Manolo amb tanta experiència ja em feia de cavalliste, lo d.esta xica ja pot arrivar com digueu a lo esperpentic.

Anònim ha dit...

Anem al grà. Va a reformar la Conselleria l'Institut Jaume II el Just? S'ha previst en el pressupost de 2016 de la Generalitat la despesa de la reforma?
Ja hi ha prou del "i tu més" i que pasena als fets.