L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 17 de novembre del 2015

L’Ajuntament de Tavernes comença les obres a la Torre de Guaita



L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Turisme, ha iniciat l’execució d'un projecte de posada en valor de la Torre de Guaita i que contempla revitalitzar el monument, dinamitzar el seu entorn i convertir-la en un producte turístic atractiu, per tal que, tal com ha assenyalat el regidor de Turisme Josep Llácer "siga usat pels valencians i visitants com a lloc d'activitats interrelaciones amb el mitjà natural costaner, a més de ser un espai cultural on poder gaudir d'activitats tradicionals i populars".

El projecte compta amb un pressupost de 50.000 euros, dels quals la meitat corresponen a la subvenció de l’Agència Valenciana de Turisme i els altres 25.000 són a càrrec de l’Ajuntament.

Els treballs, tal com ací en la Cotorra vam avançar, contempla la restauració del monument, la senyalització i el mobiliari a instal·lar a l'àrea de la torre, la pavimentació dels voltants i els vials que porten fins a la mateixa torre des de la carretera d'arribada a la platja.
L'Ajuntament de Tavernes pretén condicionar la Torre de Guaita per a la pràctica d'activitats turístiques sostenibles en termes socials, econòmics i mediambientals i sobre tot que done una visió global de la xarxa de les Torres Vigia costaneres que al litoral valencià podem trobar de nord a sud.

Un dels aspecte que més cuida el projecte que ara s'inicia és la informació i interpretació dels aspectes històrics i culturals de la torre, i junt als itineraris d’ús comú, l'habilitació d'itineraris per a discapacitats i una senyalització i informació adaptada als invidents.

L'Ajuntament de Tavernes treballa per diversificar l'oferta turística, potser amb productes menys rendibles econòmicament, però que faciliten el coneixement i gaudi del nostre ric patrimoni cultural i natural, cas de Bolomor o la Torre de Guaita.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha que pensar també en la seua visualització per la nit amb una bona iliminació. Pensem que des de la carretera es veu perfectament i per la nit li donaria molta alegria davant de l'abandonament dels seus voltants.

Anònim ha dit...

Bona idea