L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 12 de novembre del 2015

Endevina, endevinalla


Endevina, endevinalla: on estaven tots aquests trastos que es veuen carregats en el camió? No es calfeu el cap. Va la solució: als voltants de la Torre de Guaita.

L'incivisme és la nota a destacar d'alguns veïns vallers que continuen passant-se per l'entrecuix qualsevol norma i fent cas omís de l'existència de l'ecoparc i del servei d'arreplegada de trastos que té establit l'Ajuntament.


I no, no compartim el que hem llegit que potser amb contenidors i una bona senyalització es podria evitar l'espectacle, com si la culpa fos de l'Ajuntament. I no ho compartim perquè, en primer lloc el que veiem en les fotografies no és per a dipositar en contenidor sinó a l'ecoparc i, en segon lloc, perquè qui va a abocar en un lloc separat de la urbanització, com és la Torre de Guaita, i ho fa de amagades ho fa a consciència i sabent que actua malament. 
A més, a aquests individus igual es dóna més senyalització i més campanyes informatives, que se n'han fet i moltes, tant de l'ecoparc com de l'arreplegada de trastos. A un poble com Tavernes tothom sap les coses i sap on i com s'han d'abocar, i si no actuen com cal es perquè no volen. No hi ha més.

9 comentaris:

mari ha dit...

no sols esta en això, també en les "caques i pipis" dels animalets. A mi em donen ganes de fer fotos un dia de la meua ruta casa-feina, i publicarles, és increïble com estan els carrers, o es posen a persones que netegen els carrers 3 vegades al dia (matí, migdia i nit) o que la gent que tinga els animalets que no facen l’animal, que tot és de tots. el fort és l´ultima moda: arreplegar la "caqueta" en la bosseta i tirar la bosseta a terra!!, que no poden caminar un poquet mes? en tots els carrers hi ha contenidors o papereres.no poden fer res?, una patrulla que s’encarregue de l´educació cívica de la gent?, però exclusivament, per què em sap mal, però deu ser l´única manera que entren en raó.

Anònim ha dit...

Fiqueu a Bononad de detectiu ...

Anònim ha dit...

un policia local d'incognit, foto-denunciant, s'autopagava en 3dies de treball... igual, en 3 mesos, gent concienciejada, trist però igual això funcionava... veriueuho!!!

Anònim ha dit...

No cal cap detectiu,quan l'educació falla,policia. Si per al trànsit s'actua així,per qué no als demés actes incívics,per al soroll,gossos i brutícia com ara és el cas? Falta cívica i també d'educació entre els polítics? Perque sino no s'entén la desproporció de sancions per als vehicles i les nules sancions per a tot el demés... encara estem amb els cartellets dels gossos de l'anterior legislatura o ara esperant que amb fotos a Internet es deixe d'embrutar. I del soroll no passa res,això és cosa intrínseca de gent jove i ahí ni queixa ni reflexió ni moraleja,ni s'entra en diagnosi ni en solucions (que menys la mort,tot en té). El que dic,falta política de banyar-se ja d'una.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No pensem que més policia siga la solució. Falta educació i civisme.
De tota manera, tampoc la policia pilla totes les infraccions, i ací per molta policia que dedicares tampoc les pillaria totes. Falta educació i civisme.
I no, no esperem que per més fotos que posem en internet es deixe d'embrutar (sembla que això d'embrutar siga una cosa intrínseca de la gent i a Tavernes més), com tampoc esperàvem quan denunciàvem el balafiament del PP a València que en deixara de fer, o quan denunciem retallades en educació i sanitat que no en facen. Simplement informem d'una situació.
El que diguem: falta educació i civisme. No és que siga la solució de tot, però si potser del 90% de moltes coses que veiem dia a dia (xiquets trencant jocs i els pares al costat ni dir res; mares menjant pipes i embrutant amb les corfes tota la zona de jocs dels xiquets; bosses i envasos de paper i propagandes que es tiren enmig del carrer; puntes de cigarreta... mil i mil més que podríem dir, de menuts i majors)

Anònim ha dit...

La policia en un terme municipal tan gran no és cap solució, i més com en este cas quan es va amb intencionalitat a tirar.ho ben amagadet.
Ara, el que em pareix molt mal es que Esquerra Unida s.unisca a la política pepera i socialista d.ussar estos actes incivics per a fer politiqueig contra el govern local : No senyor Bononad, per ahí no es guanya el vot, mire els resultats d.eixos dos partits en les darreres locals.

Anònim ha dit...

Clar que no falta policia,falta USAR-LA. Ja dic,conteu nº multes de trànsit i les de les demés tipus d'infraccions de falta de civisme. No hi ha color. Ni voluntat política. La falta de conscienciació,com digueu és de la gent. Els polítics també són gent,però haurien de donar exemple i els que deuen anar començant el canvi. Amb valentía!

mari ha dit...

jo continue pensant, que per desgràcia, quan et toquen la butxaca les coses canvien.
cal posar una sol·lucio al tema de la brutícia del poble, a mi em dona vergonya quan ve la meua família de fora passar pel carrer Papa Joan XXIII (per eixample).
Aquest estiu he aplegat a baixar de la vorera per l´olor de "pipi", estic segura que era fins tòxica aquesta olor.
De veritat, a qui corresponga, mà dura i als veïns del poble, vos diria: no us calleu, i en educació digueu el que estan fent mal....però es clavarieu en un embolic... Que ja m´ha passat.

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb mari. I,com ella diu,a qui corresponga,que en este cas som molts,però prmer que res les autoritats,tant policials,com sobretot,polítiques. Per la nostra part,com també diu l'amiga comentarista,estem mal acostumats,i si dius algo encara et miren amb mala cara o com si allò fos només una cosa particular i no social. Així,que perque els infractors ens ho agafen com que avisant-los els fem un favor i no clavar-nos amb ells,poseu-se les piles,però ja!
Amb valentia!