L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 20 d’octubre del 2015

Podemos pot oferir a Compromís els caps de llista i grup parlamentari valencià per arribar a un acord


Segons publica el digital "Valencia Plaza" l'oferta que Podemos ha fet i que aquesta vesprada pot posar-se damunt de la taula de l'Executiva de Compromís seria acceptar un grup propi en el Congrés de Diputats i els caps de llista de dues de les tres circumscripcions, però fins i tot algunes fonts diuen que donaria els tres cap de llista.

Així es complirien algunes de les demandes del Bloc sobre tot visibilitat de Compromís amb les capçaleres i el grup propi. De fet, algunes fonts asseguren que Podemos estarien disposats també a cedir llocs preferents: números 3 i 4 per València i tres per Alacant, amb la qual cosa, segons el diari, situaria a Compromís en una bona posició.

La problemàtica de la marca es resoldria amb una nom que fóra fàcilment "identificable" per a no perdre el pes de les darrers eleccions, una marca que quedaria oberta a la societat. La solució seria un tercer nom amb els logos de Compromís i Podemos, cosa que també facilitaria tràmits electorals.

A tot això no cal oblidar a EU, que segons va dir ahir, estaria disposada a acudir amb les eleccions amb una coalició on estigués Compromís i Podemos.

Hem de recordar que faltarien pocs dies perquè expire el termini de presentació de coalicions i avui a la vesprada està previst que l'executiva de Compromís estudie eixa proposta de confluència per a les eleccions generals del 20 D amb Podemos i que estaria oberta a altres formacions, cas d'EU, que també està a favor d'una coalició en aqueix sentit.
   
La proposta que hem dit estaria negociada amb Podemos per Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Equo, que estan a favor de la confluència, i inclouria també un manifest programàtic de sis folis. Amb bastant seguretat no s'espera una resposta immediata i caldrà un termini perquè el Bloc adopte una postura definitiva.