L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

divendres, 16 d’octubre del 2015

PLENARI D'OCTUBRE 2015: L’Ajuntament aprova una modificació del PGOU que afecta al tancament de solars

Un dels solars que ja té cedits l'Ajuntament


L’ajuntament va aprovar en el plenari d’octubre una modificació puntual sobre el redactat del PGOU vigent i que afecta al tancament de les parcel·les i solars ubicades en zona urbana. 

La nova redacció aprovada preveu un tractament més adequat a les característiques de l’entorn on es troben els solars, sense deixar de costat els deures legals de conservació en bones condicions de seguretat, salubritat i ornament. D’aquesta forma, s’adapta al punt a la nova normativa de la Generalitat sobre aquest assumpte, la LOTUP de l’any 2014. 

Fent un resum del nou redactat, i per coneixement dels nostres lectors/es indicar que hi ha tres casos: 

- Sòl urbà de nova urbanització (construït menys del 30%). Les parcel·les poden estar sense tancament però s’ha de garantir la seguretat de l'ús de les voreres i mantindre les parcel·les netes.

- Sòl urbà semiconsolidat (construccions entre el 30% i el 80% ). Les parcel·les han de disposar almenys d'un tancament provisional de basament d’obra i 1 metre alçada.

- Sòl urbà consolidat (construccions de més del 80%). Les parcel·les es tancaran amb mur d'obra de 2, 50 metres, arrebossat i pintat. S’ha de comptar amb una porta de planxa galvanitzada.

Cessió d'ús de solars a l’Ajuntament 
Segons ha explicat el regidor responsable de patrimoni, Perfecto Benavent, el nou redactat contempla que les obligacions de tancament i neteja queda sense efecte per una cessió temporal a l’Ajuntament, el qual destinarà el solar a ús públic, siga com a zona d'esplai o joc de les persones o, si escau, per aparcament públic de vehicles "això sí, l'Ajuntament no podrà cobrar res per la prestació del servei".

El regidor ha confirmat que en eixe cas de cessió, la propietat autoritza a l’Ajuntament a adequar el terreny per a ús públic, mitjançant compactació o col·locació d’elements ornamentals, com jardineres o mobiliari urbà, però sense fer obres de permanència i el cost serà a càrrec de l’Ajuntament. El temps de durada serà fins que la propietat presente sol·licitud d’edificació de l’immoble. 

Perfecto Benavent ha deixat clar que la cessió del dret d'ús a favor de l'Ajuntament no comporta cap indemnització, ni import econòmic per cap concepte, ni cap benefici fiscal en els tributs locals que s’apliquen al solar.