L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 24 d’octubre del 2015

Montiel reconeix la impossibilitat del grup propi i Morera s'inclina per una agrupació d'electors


Antonio Montiel i Enric Morera van participar ahir en un acte de Valencians pel Canvi i van confirmar una cosa massa sabuda: les dificultats i diferències que separen Podemos i Compromís per engegar una coalició al Congrés dels Diputats el 20D.

Montiel ha criticat el reglament del Congrés i ha dit que "no hi ha temps per fer una candidatura nítidament valenciana" mentre Morera ha parlat d'un acord més ample, que al Senat fins i tot incloga el PSOE. Com hem dit, per conformar un grup valencià al Congrés cCalen 5 diputats i el 15% dels vots a cadascuna de les tres circumscripcions valencianes.

Antonio Montiel, secretari general de Podemos al País Valencià, ha criticat amb duresa el reglament de la cambra baixa española i la llei electoral, que ha qualificat de "tramposa" perquè 100 diputats se'ls reparteixen les dues forces majoritàries a circumscripcions com Salamanca o Soria, amb zones rurals bastant despoblades". 

En base això, Montiel ha destacat la necessitat de bastir la coalició electoral amb Compromís, tot i que, com ha admès, "la llei electoral és perversa i està pensada d'esquena de la perifèria, com ja ha patit el PSC". Montiel ha dit que treballarà fins l'úiltim momento per una candidatura de confluencia, encara que reconeixia que a 60 dies per a les eleccions, no hi ha temps per fer-ne una de nítidament valenciana.

Precisament Joan Baldovi, el diputat de Compromís al Congrés des del 2011, ha remarcat fins en tres ocasions que cal un grup parlamentari "inequívocament valencià", i fins i tot ha ha inclòs Esquerra Unida en la candidatura. Marga Sanz, coordinadora general d’EU, ha saludat la iniciativa per tal de "defensar-hi els interessos dels valencians".

Enric Morera, secretari general del Bloc i colíder de Compromís, ha dit per tancar l'acte que aquesta candidatura de confluència hauria d'adoptar la forma d'agrupació d'electors. "Som a temps, i com a valencians, hem d'unir-nos i cooperar, sense sectarismes".

Morera ha rebutjat obertament "un acord entre cúpules, de repartiment de cadires", alhora que ha insistit que la millor manera d'aconseguir rèdits a l'Estat passa per una entesa valenciana "ampla i sense condicions". 

Morera opina que cal “ser del país abans de ser de Podemos i de Compromís. Cal un grup valencià fort i plural, encara som a temps i hem de ser capaços de fer-lo" mentre ha reclamat un acord més ample al Senat que incloga el PSOE. 

Aquesta és la situación avui dissabte, dia en que es reuneix el consell nacional del Bloc, i a una setmana del consell general de Compromís que haurà de decidir com compareix finalment a les eleccions del 20D.