L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 24 d’octubre del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: A banda de criticar... ells que han fet més? Res de res.




Hem pogut llegir ací mateix i en la premsa els esforços i gestions que està efectuant el regidor d’Agricultura, Javi Escrihuela, per donar una solució al problema dels camins vora riu Vaca en la zona de la Séquia la Bova. Una actuació i un fer que mereix el nostre reconeixement. 

Els agricultors saben i coneixen perfectament que els marges del riu Vaca i de la Sèquia la Bova no estan forts. Moltes ocasions el muret d’obra en alguns casos i en altres la riba del riu s’enfonsen, i això fa més dèbil l’estructura del camí, que acaba cedint o clavillant-se. I això impedeix o dificult el pas dels vehicles i els treballs en els camps, entre ells la recollita de la taronja, 

És una vella història, recurrent, un problema que tenim no d’ara sinó des de fa anys i anys. El govern de Compromís ha fet alguna actuació refent murs dins de les seues possibilitats quan ha calgut. Això no ha estat insuficient i de fa temps que cal una bona i completa reparació, no d’un tros de muret, sinó de centenars i centenars de metres de riba del riu. I això ja ve d’anys, de quan governava el PP que no se’n va preocupar. 

Un recordatori: l’obligació de tindre en perfecte estat el riu Vaca (neteja, murs, ribes...) no és de l’Ajuntament sinó de la Confederació del Xúquer i aquesta entitat depén del govern de Madrid, en aquest cas del govern de Rajoy del PP. ¿Ho tenim clar? 

La reparació dels camins i deixar-ho tot en condicions té un pressupost de més de 5 milions d’euros. La reparació l’ha d’assumir qui té les competències, la Confederació o si voleu en altres paraules el govern central, el govern de Madrid, del Sr. Rajoy. 

La passada legislatura foren moltes les vegades – ací ho hem informat- que l’alcalde Jordi Joan ha anat a València, a reunir-se amb responsables de la Confederació del Xúquer. I el resultat i resposta sempre ha estat decebedor: Confederació no tenia diners, no contemplava eixe projecte. Tan decebedor com vore que la canalització del riu Vaca, considerada urgent i prioritària en el Pla Hidrològic Nacional esta paralitzada des del 2011 (Gràcies govern del PP! Gràcies govern del PSOE per no haver-la executat quan calia!) 

Aquesta es la situació, massa coneguda per tots. També la saben Manolo Vidal i el PP de Tavernes però en lloc de recolzar, donar suport a les demandes del govern de Jordi Joan davant la Confederació i el govern de Rajou, ens ixen en nota de premsa criticant i anunciat a bombo i plateret que alguns camins rurals de vora riu estan en mal estat o que el riu té canyes. 

No diuen que la situació és la mateixa que hi havia quan ells eren govern en l’Ajuntament, que com ells no feren res no es va solucionar. I ara desvien l’atenció i la posen sobre el govern actual perquè saben que la culpa és de la Confederació, del govern del seu partit a Madrid. És la Confederació – o siga el govern de Rajoy – qui no aten les seues responsabilitats: la neteja del riu o la reparació dels murs de la Séquia la Bova, que és allò que provoca les solsides i clavills dels camins. 


Si el PP de Tavernes s’haguera preocupat en tots aquest anys, quan era govern i com oposició, a reclamar al seu govern d’Espanya i de la Generalitat que solucionaren eixos problemes en lloc de preocupar-se nomes d’aconseguir camps de gespa artificial a les poblacions veïnes de Barx i Benifairó, potser ara no en parlaríem. Però no han fet res! 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ploreu més que Ximo Puig.

La Cotorra de la Vall ha dit...

És veritat. Som uns plorons. La majoria dels valencians som uns plorons.
A tu et sembla que t'ha anat bé amb el PP i balles de content a la pota coixa. Igual eres un dels que s'han beneficiat de tantes trames delictives, ves a saber, perquè ací són els amics de la Gurtel, del Bigotes, etc. els únics que no ploren i aplaudeixen el PP.