L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 29 d’octubre del 2015

Les Corts Valencians amb els vots del PSOE, Compromís i Podemos acorden recuperar RTVV



Les Corts Valencianes han aprovat la proposició de llei presentada de manera conjunta per PSOE, Compromís i Podemos per a recuperar el servei de ràdio i televisió públiques i establir les bases per preparar un nou model de mitjans audiovisuals públics. 

El text deroga les lleis de tancament de Ràdio Televisió Valenciana, de la dissolució i liquidació de l’ens i la que condiciona la reobertura a la situació econòmica. La proposició de llei ha comptat amb 51 vots a favor (PSOE, Compromís i Podem) i l’abstenció dels 42 del PP i Ciutadanos, que havia anunciat el vot en contra, que ha canviat per l'abstenció.
 
Compromís ha assegurat que s’ha donat un primer pas per recuperar ràdio i televisió pública i que aquest camí es farà acompanyat del sector i els ex-treballadors. El diputat  Fran Ferri ha lamentat que Ciudadanos no done suport a una televisió autonòmica i que haja pacta amb el PP el futur de Telemadrid, que seria un altre model de saqueig i ha demanat que expliquen “perquè madrilenys i andalusos poden tindre una televisió pròpia i nosaltres no”.

El text admès a tràmit deroga la llei de tancament de 2013 i la llei de 2015 que va transformar amb esmenes del PP una ILP que va arribar a la cambra amb 90.000 signatures. 

La nova proposició de llei estableix que en el termini de 6 mesos les Corts dictaran una nova llei amb un nou model de ràdio i televisió públiques. Mentre no arribe la llei preveu el lliurament d’un informe de la situació de RTVV en el termini màxim de l’entrada en vigor de la llei. En una disposició transitòria s’estableix que, una vegada que les Corts hagen examinat l’informe, es podrà acordar la recuperació provisional o en proves del senyal, mentre no s’haja aprovat la llei reguladora dels serveis.