L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 9 d’octubre del 2015

El temporal va fer desapareixer l'arena de la Goleta


El temporal de llevant que afectava la nostra ciutat fa unes setmanes va fer desaparéixer l'arena que s'havia dipositat en la Goleta feia uns mesos dins de les obres de regeneració del litoral valencià. 
 
La platja de la Goleta de Tavernes novament ha estat una de les grans afectades per les grans ones: l'arena era arrossegada per les aigües, quan en els moments màxims del temporal, les ones arribaven a colpejar la petita escullera de pedra que hi ha construïda davant d'algunes edificacions.

Res de nou per tant d'una situació que es ve repetint i que es com la tasca del matalafer: fer i desfer. I és el castic que tenen també altres platges de la nostra comarca i veïnes:La Goleta, Daimús, Piles… i el Brosquil.

L'únic remei que des de l'Administració de Madrid i Costes ofereixen any rere any és aportar arena que després veiem que no aprofita per a res, és un remei transitori, i tothom ens quedem de nou mirant el cel i desitjant que el pròxim  temporal de llevant tarde, quan més millor. L'únic conhort que ens queda, si es que això és un cohort, es pensar que almenys donen feina a la gent amb el transvasament d'arena d'un lloc a un altre.
 
 
I la solució definitiva sense vindre. I el projecte definitiu sense estudiar ni mamprendre'l en pla seriós. Que si cal modificar l'espigó de Cullera, que si cal posar una mena d'esculls a una distancia de la costa perquè l'arena no es desplace del lloc, que si cal fer un estudi de corrents que sembla s'han modificat arran de la construcció de l'espigó de Cullera... No som tècnics i ho deixem per als tècnic, però que es faça! 
 
Mentrestant, i amb les noves regeneracions que segurament vindran l'únic que farem és donar més menjar a la mar, a l'espera que vinga un pròxim temporal i se l’empasse. I de nou diners als fem!