L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 26 d’octubre del 2015

El Bloc celebra l'Aplec del Puig amb el treball per aconseguir un grup parlamentari propi al Congrés de Diputats


El Bloc celebrava ahir com cada últim diumenge d'octubre l'Aplec del Puig, la 38é trobada marcada per les negociacions per a formar una candidatura electoral d'ampli espectre i d'esquerra al País Valencià.

El secretari general del Bloc, Enric Morera, explicava que estem "davant un repte tan important com els anteriors, amb la incertesa i amb múltiples dificultats i traves que superarem. Units guanyarem" i sentenciava que el 20 de desembre serà el temps de la segona transició democràtica en l'Estat espanyol, i els valencians no podem quedar al marge com ens van deixar en la primera.

En aquest context es contempla la resolució aprovada aquest dissabte pel Consell Nacional del Bloc de construir i liderar una plataforma unitària al costat d'altres forces cíviques, socials i polítiques del País Valencià per a aconseguir un grup parlamentari valencià en el Congrés. Aqueixa és el tema principal enfront dels missatges mediàtics que volen centrar el debat en la confluència amb Podemos, una possibilitat que ha rebutjat la militància del Bloc i de Gent de Compromís, mentre que Iniciativa i Els Verds si que volen eixa opció.

Morera afirmava que no participarem en els pròxims comicis "subordinats" a cap plataforma estatal i encara que no va posar en dubte la continuïtat de la coalició va dir que Compromís no vol dictadures, ni de la majoria ni d'una minoria. Per açò indicava que la solució s'ha de cercar junts i una coalició electoral és un tema molt important per a deixar-ho en mans d'uns pocs “per molt benvolguts i importants que siguen", després de la qual cosa reclamava més participació de les bases i més democràcia, sense por.

Grup parlamentari propi
 
Un dels temes centrals va ser aconseguir grup parlamentari, cosa que creu és possible, encara que reconeixia que no sembla molt factible si van solos per la qual cosa s'han de fer molts esforços per a aconseguir-ho “però no a qualsevol preu, no a costa de la nostra identitat. Aqueix és el nostre repte. No podem defraudar les expectatives del mig milió de persones que confien en nosaltres".

El Bloc està compromès pel resultat de la votació de la seua militància, però va afirmar que la decisió ha de prendre's de forma consensuada amb la resta de formacions que conformen Compromís i per a impulsar acords "sense exclusions" amb altres forces per a aconseguir una candidatura "potent, atractiva i compromesa amb els ideals de justícia social i progrés". 
 
En aqueix aspecte l'actual diputat de Compromís i militant del Bloc, Joan Baldoví, va ser molt clar quan en el seu parlament deia que no aniria en una candidatura que no tinga com a aspiració formar un grup de poder valencià a Madrid.

Morera aprofitava el seu discurs per a enviar-li un "recado" a Mariano Rajoy, del qual
va dir que "si vol cuinar una paella amb cigrons, que la faça, però açò no és paella” per a seguir amb que “si ha vingut a riure's de nosaltres, no fa falta que vinga, ja ho ha fet bastant amb la seua deslleialtat no rebent al president de la Generalitat. Ha fet bastant marginant-nos aquests quatre anys amb el finançament i la inversió territorialitzada, ho ha fet amb el seu govern que segueix marginant-nos, insultant-nos i empobrint-nos".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt ben dit lo de la Paella! Les coses clares