L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 28 de setembre del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Ni Podemos sí, ni Podemos no... Compromís!!!



El resultat d’ahir a les eleccions catalanes i sobre tot de "Catalunya Sí que es pot" obri – ¿o potser el tanque? – el debat al si de Compromís d’una aliança amb Podemos a les Generals de desembre. 
 
La coalició “Catalunya Sí que es Pot” estava formada per ICV-EUiA , coalició de la passada legislatura que va obtindre 13 escons, i on es va integrar Podemos, havent obtingut només 11 diputats, dos menys que dels que tenia la coalició la passada legislatura. Es dóna fins i tot la circumstància que el líder de Podemos a Barcelona, Marc Bartomeu, que anava dotzè de la llista de Barcelona, es queda sense escó. 

Compromís es troba dins d’un procés de reflexió intern on s’ha de decidir la política de pactes a les Generals o si, com ja han votat Bloc i Gent de Compromís, es va en solitari i amb un objectiu clar: la política feta en clau valenciana. 
 
I per això cal un projecte integrador, de valencianisme progressista, política sense submissions als partits de cort estatal i on ha de primar la defensa dels interessos valencians i entre ells el que ara es prioritari: el finançament. Un problema greu del qual va fer bandera primer la UPV, després el Bloc i ara Compromís com hereu, i al qual s’estan sumant els partits centralistes, els mateixos que mai havien estat per la tasca i que havien aprovat i acceptat - i callat!!! - l’infrafinançament que patim els valencians. 

Acudir amb Podemos pot significar el risc que passe com a Catalunya: que no se sume i damunt que no es done protagonisme a Compromís, ni es defensen a capa i espasa  les problemàtiques i prioritats dels valencians. 

Compromís ara mateix i després del resultat de les catalanes ha d'adoptar una postura de força, de ser el pal del paller d’una possible confluència de partits, on Compromís ha de ser prioritari. No pot ser el matalaf que servesca per esmorteir la caiguda de Podemos, i menys quan aquest partit de Madrid - no ho oblidem - és un partit sense bases ni consolidat al País Valencià. 

Els defensors a ultrança del pacte amb Podemos s’han quedat sense arguments davant els resultats catalans. Com ha passat a Catalunya, potser que superar al PSOE i al PP quede lluny amb una coalició electoral amb Podemos, i que sembla més feta per "ascendir" al seu lider a la Moncloa.

Res està tancat i res està decidit. I en tornarem a parlar.
 
L'Estat de la Qüestió expressa només l'opinió de l'equip de La Cotorra de la Vall