L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 20 de setembre del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El Bloc vota a favor de presentar-se només com a Compromís a les pròximes eleccions generals

 
La militància del Bloc s'ha mostrat a favor, per una bona majoria, que en les pròximes eleccions general la coalició s'ha de presentar "com a Compromís". Era la proposta de la denominada "Opció A" i que considera que per bastir una força valenciana amb una representació digna al Congrés de Diputats és millor anar com a Compromís, que entrar en "experiments" amb altres forces.

De tota manera, el Bloc encara que majoritari dins de la coalició, no té tota la capacitat de decisió amb la qual cosa cal aventurar unes setmanes d'intenses i tibants tensions entre els tres partits que la formen (Bloc, Iniciativa i Verds) de cara a possibles pactes electorals i més tenint en compte que Iniciativa sempre s'ha mostrat a favor d'una entesa electoral amb Podemos. 
 
Caldrà estar molts atents a les eleccions catalanes. Potser després de les eleccions del 27 a Catalunya hi haja un panorama més revelador depenent del resultat de la coalició "Catalunya sí que es pot". Aquesta coalició està formada per Podemos i Iniciativa per Catalunya (ICV-EUiA), grup aquest darrer on s'integra EU i que no hem de confondre amb Iniciativa de Compromís. 
 
Si es fan bones les enquestes, i la coalició catalana no assoleix cap bon resultat s'obrirà un panorama diferent que donaria un valor afegit a la proposta del Bloc. Ara mateix, les enquestes els donen un resultat entre 13-14 diputats, és a dir, la suma no millora la suma actual en solitari d'ICV-EUiA, que disposa de 13 diputats, amb la qual es confirmaria la gran davallada en intenció de vots que les enquestes donen a nivell estatal a Podemos i podria obrir un nou camp d'aliances a nivell estatal. Temps al temps..

Aquestes són les dues opcions de la consulta efectuada pel Bloc
 
 OPCIÓ A. Ens hem de presentar com a Compromís.

OPCIÓ B. S'ha de treballar per bastir una coalició amb Podemos i/o altres forces polítiques d’àmbit estatal o plataformes anàlogues, sempre que es complisquen les condicions següents:

1) Que es constituïsca un grup parlamentari valencià propi al Congrés dels Diputats, i que la Sindicatura d'aquest grup recaiga en un dels diputats o diputades de Compromís.

2) Que la marca i la imatge de Compromís siga preeminent en tots els elements que configuren la candidatura conjunta (denominació, imatge, papereta, campanya electoral).

3) Que l’acord incorpore un programa comú amb una agenda política valenciana a defensar al Congrés i a contemplar en possibles votacions d’investidura.

4) Que les candidates i els candidats de Compromís lideren les candidatures presentades en les tres circumscripcions valencianes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El Bloc ha decidit presentar-se només com a Compromís.
Però com que el Bloc no és tot Compromís,haurà de consultar-ho també amb la resta de partits de la coalició.