L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 30 de setembre del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Aquesta autonomia ens l’han deixada feta una ruïna


Problemes, problemes i més problemes. És el que s'està trobant el nou Consell valencià tal com van coneixent més i millor els comptes deixats pel PP. I a açò s'ha d'unir una pràctica que ha estat denunciada per la Conselleria d’Hisenda: ha arribat a acusar al Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, del PP, d'extorquir a la Generalitat.

I com s'extorqueix a la Generalitat? Amb el bloqueig dels 1.500 milions del Fons de Liquiditat Autonòmic malgrat el compromís que 1.440 milions arribaren a les arques valencianes el mes de juliol. Fins al moment el ministeri de Madrid, el del senyor Montoro del PP, no ha dit “ni mu” sobre aquest tema i segueix donant la callada per resposta.

I tot l'anterior no ho diem nosaltres: qualsevol dels nostres lectors pot trobar tota la informació facilitada per la Conselleria d’Hisenda valenciana en la premsa d'avui.

Estem en una situació límit segons afirma la Generalitat, que adverteix que si els diners del FLA no arriben aquest octubre els valencians i la Generalitat anem a tenir problemes.

I arribats ací hem de convindre, com fa la Conselleria d'Hisenda, i no ens queda un altre remei que remarcar que el bloqueig és “polític” i compara l'actuació que Madrid va tenir amb l'anterior Consell del PP, del mateix color polític, que si va rebre els diners del FLA abans de les eleccions autonòmiques del 24 M.

La situació deixada pel PP fins a juny d'enguany era pràcticament de ruïna total de l'economia de la Generalitat, i pràcticament al juny s'havia aconseguit el dèficit que volia Montoro para tot l'any. I mentre segueixen apareixent factures del PP en els calaixos sense cobertura, com per exemple, eixos 600 milions en despesa sanitària. Les "factures en el calaix" deixades pel PP suposen 1.999 milions d'euros indica l'informe de la Conselleria d’Hisenda.

El deute de la Generalitat a 30 de juny de 2015 era de 43.624 milions d'euros, dels quals 1.690 s'han acumulat entre gener i juny d'enguany i 4.387 responen al deute derivat del FLA, xifra que suposa el 25 % del total del pressupost d'enguany.

I pensar que després llegim el que llegim de manifestacions dels dirigents i d'alguns militants del PP i ens fem creus com tenen el morro de dir que en aquests primers 100 dies el nou Govern de la Generalitat no ha fet res.
L'Estat de la Qüestió expressa només l'opinió de l'equip de la Cotorra de la Vall