L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 16 de setembre del 2015

Les Corts Espanyoles sembla ser que... ¡per fi! aprovaran avui la reforma de l'Estatut.




El congrés espanyol debat avui la reforma del nostre Estatut amb la finalitat que les inversions de l’Estat es facen segons la població del nostre País. La reforma a aprovar diu: ‘La inversió de l’Estat a la comunitat valenciana, exclòs el Fons de Compensació Interterritorial, serà equivalent al pes de la població de la comunitat valenciana sobre el conjunt de l’estat per un període de set anys.’ 

¿Serà avui la fi d’un desgavell que es va iniciar fa 5 anys i despres que el PP impedira amb la seua majoria absoluta quatre vegades que es debatera la reforma? El PP ha dit que sí, que ara es debatrà i damunt diuen que votaran que sí. ¿Miracle o campanya electoral?

De tota manera, la  tramitació es quedarà paralitzada perquè és pròxima la dissolució de les Corts Espanyoles per les eleccions previstes al mes de desembre.

I un tema més greu: al PP li dóna igual el que s’aprove, perquè farà cas omís de l’esperit de la reforma i en el pressupost estatal del 2016 ha assignat al País Valencià un percentatge d’inversió del 8%, molt lluny del 10,8% que ens correspon per població.

I és que una vegada més la majoria absoluta del PP al Congrés de Diputats tomba les esmenes que ha presentat l’oposició als comptes del 2016 per a millorar el percentatge d’inversió a les terres valencianes. 

Sembla que el més lògic és que si avui aproven la reforma que automàticament s’aproven les esmenes al pressupost per garantir les inversions al País Valencià en base al nou articulat, però…. Res de res. 

Per tant, els vallerets i valleretes haurem d’esperar per veure iniciar el projecte del Vaca, el Centre d’Interpretació de Bolomor, el desdoblament de la via del tren o les millores en la carretera nacional, a pesar que tenim en el Massalari un greu “punt negre”, entre altres esmenes al pressupost presentat per Compromís.

El debat d’avui es produeix després que a final de juliol, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, de Compromís,  va enviar un escrit al president del congrés espanyol, Jesús Posada, on li comunicava que el debat s’inclogués en una de les primeres sessions del nou període reprès aquest setembre.
-