L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 26 de setembre del 2015

Jornada de portes obertes a Bolomor

 
Avui ha tingut lloc la tradicional jornada de portes obertes en el jaciment paleolític de Bolomor, una jornada que ve essent organitzada des de fa anys per l'equip investigador que dirigeix Josep Fernández aprofitant els treballs ordinaris que s'hi duen a cap tots els anys.

L'Ajuntament de Tavernes ha col·laborat en la jornada fent la inscripció de persones interessades per tal que cada grup fora el més homogeni possible quan a nombre de visitants. 

En total, sobre les 250 persones de la Valldigna i la Safor han pogut avui gaudir d'una visita guiada al jaciment, on han escoltat atentament les explicacions sobre la història i evolució històrica del mateix, així com altres referents als primers pobladors (vida, costums, alimentació, la caça, les llars de foc...) i han pogut també contemplar la construcció d'eines de pedra i l'obtenció del foc per fricció en els tallers pràctics sobre indústria lítica  i foc que s'ha preparat en la cova.


L'equip de Bolomor va iniciar les excavacions ordinàries del 2015 el passat dia 7 i les previsions són acabar la campanya els primers dies d'octubre. Enguany, els treballs s'estan desenvolupant en el nivell XIII (Fase Bolomor II, entre els 250.000 i 150.000 anys d’antiguitat), corresponent el nivell XIII als 150.000 anys aproximadament.