L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 29 de setembre del 2015

Compromís exigeix Montoro que restaure la partida de teleassistència



Novembre del 2102: els ajuntaments s’assabenten per la premsa que el Ministeri d’Afers Socials havia suprimit la partida dels pressupostos 2103 dedicada a sufragar despeses de la teleassistència. 
 
4’5 milions per al País que abastia a vora 39.987 valencians i valencianes i fomentava l’autonomia personal de les persones majors i de grans dependents. Una despesa de 114 euros anuals per usuari i que suposava un estalvi considerable ja que evitava costos en residències i/o centres de dia augmentant així també la permanença de les persones majors a les seues llars. 

Compromís ha presentat una proposta no de llei davant del Parlament valencià perquè “el Consell inste al govern central a restablir la partida per a la teleassistència, atés que el nombre de persones que precisen d’aquest servei és molt alt i en augment”. També durà el tema al Senat per cercar una solució al desempar que a hores d’ara afecta a molts dels nostres majors i dependents. 

La majoria absoluta del PP ha propiciat el desmantellament de les polítiques socials. Espere que en breu hi haja un canvi en el Govern Central i que siga més fàcil legislar en matèria social. El PP no sols ha retallat per tots els costat en matèria social, sinó que a més ha censurat la informació disponible: dea de 2012 no s’actualitzen les dades del “ Sistema Estatal de Información de Servicios Sociales ” que servien per veure les dades en serveis socials, renta mínima d’inserció, places de residents, víctimes de violència de gènere. 
-