L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 31 de juliol del 2015

Tots no som igual... ni de lluny!!!


Així resumia temps arrere l'agravi valencià el diari Levante-EMV cada any

La Constitució diu que tots els espanyols són iguals davant la llei però el text de la Constitució queda buit quan tractem dels serveis públics bàsics o les oportunitats. 

Sí que és fort, però no és nostra la reflexió: Es desprèn de l'informe sobre les balances fiscals (dades del 2012 ) que ha fet públic el Ministeri d'Hisenda i on se sentencia que el País Valencià és la tercera autonomia amb pitjor saldo fiscal perquè paguem 1.453 milions més del que rebem de l'Estat malgrat ser l'única amb una renda per càpita inferior a la mitjana. I si açò no és bastant, damunt som la pitjor finançada. 

La balança fiscal ens ofereix dades alarmants: cada valencià rep 376 euros menys que la mitjana estatal per a protecció social, o siga 1.926 milions anuals menys del que ens correspon per mitjana. Un asturià compta amb 1.658 euros més, un basc amb 1.068 euros més i un castellanoleonés, 504 més. Opinen vostès.

També els valencians rebem 151 euros menys que la mitjana (772 milions total) per a promoció econòmica. Un extremeny té 489 euros més. 

Un valencià té 81 euros menys que la mitjana per a infraestructures (412 milions totals) mentre per exemple els gallecs reben 424 de més (¿d'on és Rajoy?) i si parlem de sanitat 16 euros menys que la mitjana (81 milions en total), mentre els madrilenys tenen 213 de més.
I la discriminació es veu en finançament local, 69 euros menys que la mitjana estatal (352 milions en total), o en Justícia, presons i seguretat, amb 49 euros menys de despesa que la mitjana estatal.

En resum: com va dir Mònica Oltra “només tenim finançament per a cobrir el 85% de sanitat i educació; no cobrim ni el cent per cent i així no podem seguir”. Mentre “el nostre amic”, el ministre Cristóbal Montoro, és incapaç de solucionar el greu problema que tenim de infrafinanciación, però que en honor de la veritat hem de dir que la situació no ens ve de nou i és una herència tant dels governs actuals del PP com els anteriors del PSOE. No ve d'ara, que ja portem alguns anys.

Una dada per tant definitiva i que ve del propi Govern d'Espanya, del Govern de Rajoy: els valencians tenim pitjors serveis i això és per la seua culpa, perquè no han canviat l'injust sistema de finançament. 

Rajoy - tretze són tretze - afirma que fins a 2016 no s'abordarà el nou finançament autonòmic. I sí, ens pot oferir més diners, però l’hem de retornar com un préstec…. I mentre els valencianets seguim callant, muts i oferint noves glòrias a Espanya. ¿Fins quan?