L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 17 de juliol del 2015

Tavernes i el Fons Valencià per la Solidaritat col·laboren en un projecte d'Equador.




Tavernes col·labora amb el Fons Valencià per la Solidaritat en el disseny arquitectònic i construcció d’un Centre de Rehabilitació Hidrotermal en la zona de lntag (Municipio de Cotacachi- Equador).

L’arquitecte municipal, Juan Tormo, aprofitarà les vacances d’estiu per col·laborar com a voluntari en un projecte que busca optimitzar i potenciar el complex "Termas de Nangulví" que compta amb 5 piscines d’aigües termals i serveis d’allojatment i restaurant. El complex, a 60 Km. de Cotacachi, és administrat per les comunitats locals sota un conveni amb el municipi que és el propietari. 

Aquesta zona del país té un gran potencia volcànic, però no hi ha cap centre hidro-termal dedicat a la rehabilitació, terapia i guariment.

La idea és optimitzar el complex actual mitjançant la creació d’un centre hidro-termal que ajude al desenvolupament local mitjançant la creació d’aquest centre de rehabilitació i guariment aprofitant les característiques medicinals de les aigües termals i medicinals. 

El projecte compta amb el compromís del municipi de Cotacachi per a finançar la construcció del centre. Els tècnics voluntaris han d’efectuar el disseny arquitectònic de les instal·lacions, els plànols arquitectònics i estructurals i una maqueta final. 

El disseny ha de tindre en compte les característiques del lloc, els materials existents i proposar alternatives energètiques, el reciclatge de sòlids i tractament de les aigües residuals, així com adaptar-se harmònicament amb el paisatge local.

La col·laboració voluntària de l’arquitecte municipal Juan Tormo s’emmarca dins del programa “Experts Municipals Voluntaris” del Fons Valencià per la Solidaritat al qual pertany Tavernes.