L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 31 de juliol del 2015

Tavernes exporta el model de fraccionament d'impostos


Tríptic del 2012 informatiu del fraccionament IBI

El nou govern de Gandia ha hagut d’aprovar un pla d’ajust, que obliga a pujar impostos, a més d’una sèrie de mesures dràstiques per tal de salvar l’Hisenda Municipal. Com és sabut i propagat tots els dies pels mitjans de comunicació, el govern del PP de Torró ha deixat la ciutat ducal “en bancarrota”, talment com destrossar l'Hisenda Municipal a Tavernes el govern del PP, i ara, com hem fet ací, s’han d’estrenyer el cinturó a més de buscar mesures perquè els veïns i veïnes puguen atendre les seues obligacions fiscals municipals sense problemes. 

I en aquest context, sembla ser que per aquella ciutat són bones les mesures que va aplicar Tavernes, mesures que van ser molt criticades pels de sempre, mentre demanaven que ací seguirem el model de Torro a Gandia (espectacles costosos, despeses sense parar...), un model que ha acabat malament i ben malament. 

Tavernes, com es sabut, va establir ja en la passada legislatura, primer, el fraccionament dels impostos municipals i en una segona fase va establir que els veïns i veïnes vallers pogueren pagar-los en còmodes terminis mensuals, una possibilitat a la qual s’han acollit molts ciutadans i que s’aplica també en la present legislatura. 

Segons diu la premsa, Gandia pot també seguir el mateix camí i procediment de Tavernes. A Gandia s'està plantejant que el plenari s’adrece al Servei de Recaptació de la Diputació perque fraccione, sense recàrrec – com Tavernes- els rebuts dels contribuents.

El fraccionament s’aplicaria a l’IBI, vehicles de tracció mecànica i fems, entre altres. Ací a Tavernes, primer es va fraccionar l’IBI en tres pagaments, sense recàrrec, i després es va fer una passa endavant i l’Ajuntament va sumar tots els impostos i va establir pagaments mensuals.

Cal també dir que Tavernes recapta els propis impostos, mentre Gandia els té transferit a la Diputació de València, per això ha de sol·licitar el fraccionament a l’entitat provincial. 

En resum, el model Tavernes s’exporta i les decisions que en el seu moment va prendre el govern municipal també és acceptat en altres llocs.
-