L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 22 de juliol del 2015

Tavernes acull en la platja de la Goleta l'Iboga Summer Festival, l'únic espanyol de música balkan i gypsy.



Tavernes acull entre el 23 i el 25 de juliol l'Iboga Summer Festival, amb una assistència prevista de 22.000 assistents, molts d’ells estrangers. Aquest festival és l'únic espanyol especialitzat en música balkan, gypsy, ska i swing.

ATENCIÓ: L'entrada al recinte general és lliure, encara que s'han de seguir les normes de seguretat quan a entrar objectes que marca l'organització. Els visitants podran assistir a la carpa de circ, de forma gratuïta, a activitats paral·leles, com a espectacles de dansa aèria, carioques de llums químiques, malabars de foc i batucades, al costat de tallers de bodi painting, ioga, graffitti i pintura de mans sobre grans suports. Només serà de pagament els concerts anunciats en l'escenari i l'esplanada, on per assistir cal obtindre l'abonament de tres dies o l'entrada del dia.

El festival ha planificat per als menuts activitats de contacontes, tallers de cuina, mandales, màgia, música, etc. A més, en col·laboració amb l'associació Jarit, el Iboga albergarà temporalment el Museu de la Cultura Nòmada a partir de la història de la tribu marroquina Aït Khebbach de Hassi Labiad, al Marroc.
 
Babylon Circus
L'ambientació multicultural del festival compta amb una carpa de circ i recreacions d'antigues civilitzacions mentre que els grups La Fanfare Ciorcalia, The Beat, Gentleman & the Evolution, Asian Dub Foundation i Babylon Circus encapçalen un cartell compost per una trentena de bandes, un 80% internacionals

El festival procura un equilibri entre estils i gèneres. Encapça el cartell la banda francesa de ska i rock alternatiu Babylon Circus; la formació indobritánica Asian Dub Foundation, que exhibirà la millor mescla coneguda de música electrònica, dub, punk, funk, reggae i sons d'arrel bengalí; l'alemany Gentleman amb les seues innovacions estilístiques del reggae jamaicà; The Beat, banda capdavantera de la segona ona de ska britànic dels 80. La llegendària Fanfare Ciorcarlia, reconeguda a tot el món com la millor orquestra dels Balcans, arriba des de Caracassone i efectua a Tavernes l'única parada d’Espanya en una gira internacional que els portarà a Mèxic, Colòmbia, Hong Kong, Emirats Àrabs i EUA. 

La multiculturalitat de l'esdeveniment s'estén també a l'ambientació basada en civilitzacions perdudes, cas d'una piràmide maia de nou metres d'altura al costat de l'escenari principal, o la recreació d'un tòtem de més de sis metres, o d'un indi natiu de cinc metres fumant pipa i fins i tot, d'un elefant. 
 
Fanfare Ciocarlia

Demà dijous 23, primer dia i programa complet

Els iboguers començaran a arribar a la zona d'acampada a partir de matí, però el festival començarà a les 12h del dijous amb un taller de ball zíngar que inaugurarà la programació del Iboga 2015 en la carpa de circ, seguit d'una batucada i diverses actuacions en directe, entre elles la dels valencians Karra-ska’l.

A la vesprada, la formació d'origen colombià Burning Caravan obrirà els concerts de l'escenari principal. Li seguiran Antwerp Gypsy Ska Orchestra per a donar pas al primer cap de cartell, els lionesos Babylon Circus, amb la seua innovadora mescla de rock i ska alternatiu, i autèntiques figures en el país veí. 
 
Asian Dub Foundation
Després d'ells, la primera oportunitat de veure en directe als austríacs Deladap en el nostre país, amb la seua combinació de swing, disc i ritmes gypsy. Passada la mitjanit serà el torn de la formació indobritánica Asian Dub Foundation, qui presentarà el seu nou disc Habite Signal, Habite Noise, publicat el passat 10 de juliol. El ska punk dels italians Talc i als catalans La Sra. Tomasa tancaran les actuacions del dia, abans de donar pas a la sessió de DJ’s Hapu & Soj, entrada la matinada. 
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja queda menys....

Anònim ha dit...

Una pregunta les actuacions de mati son de gratis en la carpa del circ

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tenim entés que sí.