L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 10 de juliol del 2015

SÍ, ENS CAL SER RADICALS....

Joan Baldoví, el diputat de Compromís en el Congrés espanyol ha parlat clar en el debat sobre finançament. "Si demanar que els valencians i valencianes tinguem un ‪finançament just que garantisca el nostre benestar al mateix nivell que la resta és ser un 'radical', doncs sóc un radical", ha sentenciat Baldoví.

El Congrés espanyol va debatre ahir sobre la suficiència financera de les comunitats autònomes i les entitats locals. Joan Baldoví, el diputat de Compromís en el Congrés va denunciar el mal finançament del País Valencià i ho va fer amb un discurs contra les acusacions de 'radicals' que els diputats del Partit Popular havien llençat.

Baldoví diu: "Ser radical es defensar amb ardor que tots els ciutadans de l'Estat tenen dret a les mateixes oportunitats? Ser radical és reivindicar que tots els valencians tinguen accés als mateixos serveis públics que els altres ciutadans de l'Estat?", va preguntar-se el diputat. "Ara no ens ho podem pagar", va assegurar Baldoví, "ara no tenim els recursos suficients per prestar els serveis que tenim transferits". 


Baldoví va assegurar que el deute del País Valencià del 2014, amb un govern del PP, va ascendir en 5.000 milions. Quan Alberto Fabra va deixar la Generalitat, cada valencià devia 7.500 euros, més de 3.000 més de quan van entrar al govern. "O els governants del PP han estat molt inútils o, com pense jo, el finançament del País Valencià és molt, molt, molt insuficient", ha sentenciat Baldoví.

Davant de totes aquestes dades, Baldoví ha assegurat: "Sóc radical, encara que a alguns es done vergonya". "Ho sóc perquè vull anar a l'arrel, a allò fonamental, a la igualtat, a la justícia", ha dit el diputat de Compromís que s'ha encarat als diputats del PP i els ha titllat de "presumir de moderats" quan en realitat són "radicalment injustos per no posar fi a la desigualtat". Baldoví ha conclòs dient que tant el president valencià, Ximo Puig, com el síndic de Compromís en les Corts, ja han avisat que o es negocia un nou finançament "en una taula" o es farà "als tribunals".

I nosaltres ho diguem ben fort: els valencians HEM DE SER RADICALS, anar a les arrels del problema per demanar a l'Estat solucions.