L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 18 de juliol del 2015

Programació del XXIII Festival Sete Sois Sete Luas



L'Ajuntament de Tavernes ha donat a conéixer la programació oficial del Festival Sete Sois Sete Luas en la seu oficial que és Tavernes. El festival torna enguany a Tavernes, amb una programació artística plena de sorpreses, i  amb una trobada entre el contingut internacional i el local. I també amb un canvi d'ubicació respecte l'any passat donat que l'escenari triat es la Plaça de la Goleta, i l'escenari se situarà dins del mateix llac, talment com va passar l'any passat amb el festival de cors.

Per tant, les vetlades del mes d'agost a la platja s’animaran durant tota una setmana amb els sabors i les millors músiques del Mediterrani, de la mà de prestigiosos artistes estrangers i dels talents artístics locals.

El Festival Sete Sóis Sete Luas (www.7sois.eu), gaudeix del suport de l’Ajuntament de Tavernes i del Programa Cultura de la Unió Europea. Enguany són 23 anys (1993-2015) d'un viatge al llarg de les rutes musicals, artístiques i turístiques que uneixen tot el Mediterrani.

El Festival Sete Sóis Sete Luas va nàixer d'una col·laboració entre la Toscana italiana i Portugal i avui s’expandeix al llarg d’un itinerari que inclou moltes ciutats a països com Brasil, Cap Verd, Croàcia, França, Grècia, Israel, Itàlia, el Marroc, Portugal, Romania i Espanya, implicant habitualment més de 400 artistes i proposant uns 150 concerts de música popular i contemporània. Sense oblidar altres activitaqts com exposicions d’arts plàstiques que compten amb més de 60 estrenes nacionals i atrau més de 200.000 espectadors cada any. 



Dilluns 10 d’agost
20.00h QUIM SANÇ en concert
Quim Sanç és un cantautor de Tavernes que combinant sons i ritmes tant de la música tradicional valenciana com de la música tradicional i popular en general amb unes lletres, en alguns moments crítiques amb la societat i compromeses amb la llengua i la cultura i, en altres, iròniques o romàntiques. Això el fa assolir una certa personalitat que, sumada a l'acompanyament musical, no deixa indiferent el públic. El seu primer treball discogràfic, Primeres intencions, es pot trobar a Internet (quimsanc.bandcamp.com) i també en format físic.
Quim Sanç acompanyat per Mercé Banyuls (violí i cors) i Ximo Caffarena (baix i cors). 

  
Dimarts 11 d'agost
22.30h PE’NA TERRA (Portugal)
Gaites, flautes, acordió, percussió tradicional, guitarra elèctrica, bateria i baix són els instruments de Pé Na Terra que es reuneixen per a honrar la tradició musical portuguesa combinada amb un toc modern. Un grup únic que converteix cada concert en una festa, cada cançó en un ritme ritual i que ha guanyat àmplia acceptació no solament en el seu país sinó també a Europa. El grup Pé Na Terra va nàixer en 2005 i la seua música es caracteritza des del principi per un fort enfocament en la recerca, recopilació i interpretació de temes tradicionals portuguesos combinats amb la creació de cançons originals. Després de la primera gira llarga en 2006 a través de Portugal i Espanya, van gravar el seu primer àlbum en 2008, un tribut musical al gran cantant portugués José Afonso, que els porta a aconseguir un extraordinari consens públic. Estrena a la Comunitat Valenciana.
 

Dimecres 12 d'agost
22.30h EUGENIO BENNATO (Itàlia)
Eugenio Bennato va fundar Taranta Power en 1999 i, des d'eixe moment, la seua proposta va ser una nova visió en la promoció i organització d'activitats musicals. Visió que va revolucionar des de l’interior mateix un sector que no sabia respondre ja al rejovenit interès per la música popular per part d'un auditori cada vegada més jove i internacional. L’objectiu de Taranta Power és la difusió nacional, i sobretot internacional, de la Taranta, paraula que comprén tant un ball com un estil musical que pertanyen al món mediterrani, però amb fort caràcter italià. 
 
 

Dijous 13 d'agost
22.30h VIBRA-SÓIS Orquestra
Croàcia, França, Itàlia, Portugal, València. Les diverses ànimes del Mediterrani donen vida a Vibra-Sóis, un projecte exemplar que celebra i harmonitza en el mateix espectacle fado, morna, tradició occitana, valenciana i Toscana. La direcció musical és de Custódio Castelo, el gran virtuós de guitarra portuguesa: exguitarista d’Amália Rodrigues i dels fadistes més importants com Camané, Maria da Fé, Argentina, participa amb els Rolling Stones en l’àlbum “The Rolling Stone Project”. Hi participen també el portuguès Carlos Menezes amb la viola do Fado i Rui Gonçalves amb la bateria, la veu del valencià Carles Dénia, la trompeta de Giuseppe Alberti de Toscana i la veu de la cantant lírica croata Doris Cěrin Otocan. Un viatge infinit i fascinant que des del fado portugués arriba a la cançó de València i els ritmes d'Occitània: és una història musical que explica l’esperit multiforme del món lusitanomediterrani. Producció original del Festival SSSL. 
 

Divendres 14 d'agost

22.30h MANEGAS COSTA (Guinea Bissau)
Manecas Costa és un artista excepcional de Guinea Bissau, entre els nominats als Grammy Awards en 2009. És un guitarrista de talent, virtuós i fortament emocional que atrau fàcilment els espectadors en el vòrtex dels seus temes que van des de la lluminositat i l’alegria fins a la malenconia .
A Portugal, on ha fet el disc 'Funde de Mate', descobreix un important trampolí per a aconseguir un èxit més gran. El gegant anglés BBC, havent escoltat el seu disc, queda entusiasmat amb el seu talent i produeix 'De Gumbe Paradís', una interessant obra musical que llança oficialment l'artista en el món de la world music. 
 
 

Dissabte 15 d'agost
22.30h LA VALL DE TAVERNES Grup de Balls POPULARS
 
El grup de Balls Populars de la nostra ciutat ens facilitarà el retrobament amb les cançons i balls més entranyables de la nostra ciutat, aquells que hem anat formant al llarg dels anys i que queden com a patrimoni i manera de ser de Tavernes.