L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 6 de juliol del 2015

Pilar Ausina no serà regidora: El TC no admet el recurs de Compromís i no corregeix la falta de 30 vots veïnals emesos, però no comptabilitzats, en el recompte final de Tavernes.

Finalment aquest serà el grup municipal de Compromís.
El Tribunal Constitucional ha comunicat a Compromís Tavernes no admetre el recurs d’empara electoral en considerar que no s’ha produït cap violació dels drets fonamentals al·legats.

El TC ve a dir en l’escrit remés a Compromís que havia d’haver al·legat des del primer moment, des del recompte de la Junta Electoral de Zona, i no posteriorment que és quan ho va fer: després de la proclamació de regidors electes on se li va assignar 9 regidors en lloc de 10.

Ací vam indicar que hi havia dues possibilitats: a) que el TC no admetés el recurs en base als mateixos arguments del TSJ valencià: no haver esgotat la via administrativa en el seu moment ; b) que admetés el recurs, amb la qual cosa hauria d’entrar en el fons de la qüestió, o siga que s’havien emés 30 vots no comptabilitzats que corresponien a Compromís i per tant 10 regidors.

El TSJ valencià , a pesar d’admetre les proves, no les va considerar, cosa que si va fer el ministeri fiscal que va entrar en el fons i va indicar que si es demostrava que els 30 vots eren de Compromís calia assignar-li el 10 regidor, un punt de vista que no va ser considerat pels magistrats del tribunal a l’hora d’emetre sentència.

Compromís, entre altres, havia al·legat al TC que el fet de no haver-se computat 30 vots en una de les meses electorals per un problema sorgit en el recompte de vots, podia conculcar el dret constitucional de participació en les eleccions d’eixes 30 persones, les quals no veurien reflectides ni en l’acta ni el resultat final la voluntat manifestada en les urnes.

Es podrà estar d’acord o no amb la sentència i la postura de la justícia, però cal acatar-la, com nosaltres l’acatem encara que considerem - i si no és així que persones més expertes en corregesquen - que el TC com ja va fer el TSJ valencià ha fet prevaldré la seguretat jurídica per damunt de la veritat demostrada en les proves presentades en el seu moment (actes de les meses, etc) en no entrar en el fons del tema.

Com a conclusió: Compromís es queda en 9 regidor, quan pels resultats electorals del dia 24M li’n corresponen 10 i 30 veïns i veïnes de Tavernes no comptabilitzen el seu vot, no han vist reflectida la seua voluntat expressada en el procés electoral. Cal tindre clar que els 30 votants no son culpables de la falta de rigor demostrada pel representant de Compromís que no va observar com en una mesa d’Alfàndec perdia 30 vots.

Principalment ell, però com ja hem dit, fallaren tots els representants en conjunt, perquè el recompte a més dels 30 vots de Compromís, va afectar també la totalitat dels vots emesos i dels vots vàlids de Tavernes. En faltaven 30 i ningú no es va adonar.

En aquestes circumstàncies els vots totals emesos a Tavernes el 24M han passat a ser legalment de 10.068 en lloc dels 10.098 emesos i Compromís tindrà 4.803 vots en lloc dels 4.833 que li van assignar els recomptes del Ministeri d’Interior i l’Ajuntament en base a les actes oficials de les meses electorals valleres.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I ara qui entra? Tindrem un Ajuntament amb 16 regidors?

Enric Estruch ha dit...

Legal però no just i el TC deuría ser més garantista dels drets dels votants que dels tecnicismes. Pilar Ausina regidora moral número 17 d'este ajuntament, cap ara la negociació vía política com apuntarem en Quadern ? Ho desconec, però ahí ho deixe.

Anònim ha dit...

Ara ja no es pot fer res més. Que negosiació?