L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 25 de juliol del 2015

Molt bona música ahir en el que va ser el dia més calorós de l'Iboga Summer Festival que tanca avui programació amb la Fanfare Ciorcalia. ¡Quasi res!


 Calor. Molta calor i molt bona música. Un duet que resum la jornada del dia d'ahir i que es va notar en la quantitat d'iboguers i ibogueres que cercaven un lloc a l'ombra, la dutxa o prendre un bany a la mar. Molta calor que no va impedir un ambient realment impressionant i que va augmentar amb l'arribada de les primeres hores de la nit. Ahir l'Iboga Summer Festival ja arribava gairebé al màxim de les previsions i se suposa que augmentarà avui en ser dissabte i cap de setmana. 


I molt bon ambient, gent educada, que fa la seua vida dins del recinte i que s'escampa per la platja alhora de comprar queviures i beguda. I el retret que hem escoltat: la falta d'alguna eixida cap a la Goleta i el llac, un fet que ha retragut que els campistes hi acudiren als establiments de la zona a fer les seus compres, amb la qual cosa el benefici a comerços, bars i restaurants hauria estar més diversificat. Ens diuen que és per raons de seguretat, que l'entrada és única per un major control. Un detall per tant a solucionar en futures edicions.

Musicalment parlant el festival està essent tot un èxit, tant per la gent que hi ha acudit, com per la gran qualitat dels grups que hi participen. Ritmes i estils diversos s'hi conjuguen en la zona de l'escenari, sense oblidar les alternatives que s'ofereixen sota la carpa de circ que hi ha muntada i on a les 13 hores podrem assistir al concert dels valles "la Fístula Valldànica" un dels tres grups més votats i que pot, si és el campió de la prova que s'hi fa aquesta migdia, actuar aquesta mateix nit en l'escenari principal del festival.


I avui Iboga ens ofereix l'oportunita única de vore en directe a la millor orquestra dels Balcans, la legendaria Fanfare Ciorcalia, present en algunes de les bandes sonores del director Álex de la Iglesia, com Crimen Ferpecto.

i com ja hem hem dit, i ara repetrim pujarà a l'escenari el guanyador del concurs de bandes emergents. 34 grups de tota Espanya s'hi han presentat amb tres finalistes: Stéphanie Cadel et La Caravane, Jamones con Tacones, i La Fístula Vallkánika.

I dema diumenge, activitats en la carpa del circ donat que la zona d'acampada estarà oberta per permetre l'eixida dels iboguers fins la vesprada de dilluns.



 
PROGRAMA D'AVUI 25 DE JULIOL


La Rue Ketanou. El trio d'arrels de carrer i estil bohemi és capaç de crear la il·lusió que són el triple d'intèrprets en escena. “Allons voir” és el seu sisè àlbum, reflex de més de 15 anys de rodatge amb una mescla de chanson francesa, folk rock i reggae en el seu ADN musical. 



OPMOC. Arribat des de Brussel·les inclouen referències punk en la seua música, barregen el funk, el reggae, el punk, l'hip-hop i la salsa. 

Movits! Són suecs, però en absolut freds. La seua explosiva combinació de swing, jazz, hiphop i electrònica difícilment deixen indiferent a espectador algun.




Lyre Li Temps. Actuen per primera a Espanya en el format minimalista però contundent de trio. Capaços de viatjar en el temps per a capturar charleston o jazz añejo, travar-ho amb l'hip-hop essencial i recolzar-ho amb el electro més modern. 

Buffo's Wake. Armats amb violins i acordions, traven el punk rock del cabaret europeu oriental amb el vals, el tango, la polka o el breakdance. 

Fanfare Ciocarlia. Després d'obrir gira en Carcassonne, la Fanfare arribarà al Iboga i seguirà la seua ruta per Mèxic, Colòmbia, Hong Kong, els Emirats àrab, EUA i mitjana Europa. Amb 20 anys de garantia, world music de primer ordre per a un escenari global. 



Spin Et Kú. Banda madrilenya repeteix en aquesta tercera edició amb ska, punk, swing i balkan. 

DJ Clic. El festival es tanca amb un DJ estel·lar que ha col·laborat en projectes diversos amb la mescla de les tradicions gitanes i la música gnawa del nord d'Àfrica.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja tinc ganes que arriben els concerts de hui.