L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 20 de juliol del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Quan al finançament, amb Rajoy i Montoro no millorem, sinó que anem a pitjor.


No millorem, sinó que cada any estem pitjor i el greuge en el finançament al que ens sotmet el govern de Rajoy s'accentua: un 30 %. I les dades són els derivats de la liquidació del sistema de finançament autonòmic corresponent a 2013 que ha fet públics el Ministeri d'Hisenda.

El departament de Cristóbal Montoro ha revelat, encara que pensem que millor seria dir ha confirmat, alguna cosa que els valencians sabíem: estem els penúltims en el repartiment dels recursos econòmics entre les comunitats. Ens correspon 2.001,6 euros per habitant i açò suposa que estem a més de mil euros per càpita de la regió millor finançada (Cantàbria, amb 3.021,9), i només superem a Múrcia per quatre escassos euros.

En definitiva: Cada valencià ha rebut 259,16 euros menys que la mitjana del conjunt dels espanyols, la qual cosa li va suposar una pèrdua d'1.325 milions al no tenir els mateixos recursos que la resta de l'Estat.

I el que és pitjor: la diferència respecte a la mitjana s'ha ampliat si mirem el 2012, quan comptàvem amb un greuge d'1.022 milions. Açò és, un augment de la infrafinanciació de 303 milions, un 29,6 % més.

Els 1.325 milions de infrafinanciació coincideixen amb l'exigència del nou Consell de la Generalitat perquè aplique una injecció extra a la C. Valenciana en tant no s'escometa la reforma del sistema.

El sistema va caducar en el 2013 i Rajoy, malgrat comprometre's, no ha reformat en aquesta legislatura el sistema i ho ha ajornat per a la següent
.
Segons aqueixa liquidació d'Hisenda, a més dels càntabres, els ciutadans millor finançats van ser els de La Rioja i els extremenys, amb 853 i 577 euros més que cada valencià, respectivament. Per sota de la mitjana estan Canàries (amb una diferència de 40 euros), Balears (58), Madrid (80), Andalusia (177), el País Valencià i Múrcia. 

L'economista Ángel de la Font, l'expert de Montoro per al finançament, va demanar que s'apliquen sancions a les regions que incomplisquen el dèficit, però va reconèixer "la mala situació de regions com València, per un finançament molt inferior a la mitjana". Almenys reconeixen que ens maltracten, encara que ells (el PP) no veuen que siga motiu suficient per a estalviar-nos les sancions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aixi és