L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 14 de juliol del 2015

Europa multa a Espanya amb 18'9 milions per ocultació l'any 2011-12 de despesa sanitària en la Generalitat Valencianas en la



Europa ha aprovat una multa a Espanya de 18,93 milions d'euros per la manipulació ( "negligència greu") de les estadístiques de dèficit i deute a la Comunitat Valenciana mitjançant l'ocultació sistemàtica d'una part de la despesa sanitària.
 
El falsejament dels comptes es va produir entre 1988 i 2011, però la multa es refereix només al període 2011-2012, ja que la Comissió Europea només disposa de poders per a investigar les estadístiques dels Estats membres des d’aleshores. En el 2012 es van corregir els problemes detectats.
 
Es tracta de la primera vegada que la UE sanciona a un Estat membre per manipulació de les estadístiques basant-se en la nova legislació que es va aprovar en el 2011 arran del falsejament de les estadístiques a Grècia, el descobriment de les quals va marcar l'origen de la crisi de deute.

"La nostra recerca ha conclòs que la comunitat autònoma de València va cometre una negligència greu al no registrar despeses sanitàries" va dir el maig passat la comissària responsable d'Eurostat, Marianne Thyssen, en anunciar que Brussel·les demanaria una multa per a Espanya. Segons explicava València havia informat incorrectament sobre la despesa sanitària i havia enviat dades incorrectes sobre la despesa pública a les autoritats estadístiques espanyoles. “ Com a resultat, les dades enviades per Espanya a Eurostat en el context del procediment per dèficit excessiu no eren plenament correctes".

El possible falsejament de les estadístiques a la Comunitat Valenciana va eixir a la llum al maig del 2012, en plena crisi de deute, quan Espanya va informar a Eurostat que el dèficit del 2011 hauria de revisar-se a l'alça en 0,4 punts percentuals, fins al 8,9% del PIB, respecte a la xifra notificada unes setmanes abans.

Açò es devia sobretot a la detecció de despeses no registrades en les comunitats autònomes de València i Madrid. Eurostat va enviar immediatament una missió d'inspectors a Espanya per a determinar la naturalesa del problema. Pel que es refereix a Madrid, va considerar que l'ajust podria considerar-se un cas excepcional, però a la Comunitat Valenciana va realitzar al juliol del 2014 una recerca en profunditat per possible manipulació continuada.

El Govern espanyol va tractar de paralitzar l'expedient mitjançant un recurs davant el Tribunal de Justícia de la UE, que ni tan sols ha celebrat encara la vista sobre el cas.

La Generalitat considera que ha de ser el Regne d'Espanya el que pague la multa de 18,93 milions d'euros per la manipulació de les estadístiques sobre el dèficit a la Comunitat Valenciana, i no traslladar-la a "les esquilmadas arques" de la Generalitat. 
 
La multa imposada per la Unió Europea és la conseqüència d'una manera de governar del PP, es refereixen a un període de temps concret, i els responsables del qual "es poden identificar perfectament", en referència a "els consellers que van permetre aquestes pràctiques i a la Intervenció de la Generalitat que les va validar".