L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 22 de juliol del 2015

Els valencians rebem 1.453 milions menys dels que aportem a l'Estat



El País Valencià té un saldo fiscal negatiu amb la resta del territori estatal per valor De 1.453 milions, la qual cosa equival a l'1,48% del seu PIB. En altres paraules, els valencians rebem de l’Estat 1.453 milions menys dels que aportem, amb la qual cosa som l'única autonomia que presenta un saldo fiscal negatiu, al costat de Madrid, Illes Balears i Catalunya.

Les dades són del Ministeri d'Hisenda i confirmen el cas singular del País Valencià, que és el més injust de totes les comunitats autònomes españoles: Tenim una renda per càpita inferior a la mitjana espanyola, i per tant tenim el dret constitucional a rebre de la resta de l'estat, però passa al revés, som contribuents nets. 
 
I no és una situació que siga d’ara o d’enguany, sinó que es ve repetint any rere any, i això obliga a no poder mantenir l'estat del benestar a la nostra comunitat.

Mentre això passa i els valencians hem deixar de percebre milions i milions d’euros per al nostre finançament (es calcula sobre els 13.000 milions només el que ha deixat de pagar-nos l’Estat la darrer dècada) el Govern de Madrid, siga tant amb el PSOE com amb el PP, no ha aprovat un nou model de finançament que aplique un finançament per càpita lògic.

Aquestes dades corresponen al 2012 i apareixen incloses en l'informe “Sistema de Comptes Públics Territorialitzats” del Ministeri d'Hisenda.