L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 20 de juliol del 2015

ACTUALITZAT: El recinte de l'Iboga Summer Festival pren la forma final




El Festival Iboga Summer Festival va prenent forma definitiva tal com avança el temps i ens acostem al dia 23, dijous, quan està previst que s’inauguren les instal·lacions.

Al llarg de les passades setmanes s’han efectuat les tasques de preparació dels terrenys, muntatge dels pals que sostenen la ràfia que dóna ombra, s’ha delimitat tot el recinte amb tanques i ara entrem en la part final de la infraestructura.



Avui dilluns s’ha avançat i molt el muntatge de l’escenari i elements adjacents on s’hauran de col·locar els altaveus i altres aparells de música. Les fotografíes, quan encara no està del tot enllestit - suposem ho estarà a la nit -  ens parlen de la grandiositat d’aquesta infraestructura. 

Igualment es poden ja contemplar les casetes que serviran de camerins dels grups i cantants, a més de fer altres funcions d’oficina, atendre a la premsa, etc.



En total són sobre els 67.000 metres els destinat a acollir el festival distribuït en: zona tècnica de 6.000 metres, zona de concerts 4.500 metres, activitats i usos varis 17.300 metres, zona d'acampada de 33.300 metres i zona d'aparcament de vehicles de 6.400 metres. 

Cal remarcar que un 75% de la superfície serà de lliure accés quedant la zona de pagament reservada a la destinada a concerts. També s'ha confirmat l'existència de tot tipus de serveis, begudes i menjar per als visitants, així com la possibilitat de llogar tendes “tipus indi” de diverses grandàries per poder passar els tres dies.


L'organització confia en que es puga arribar enguany a una assistència sobre les 20.000 persones en total al llarg dels tres dies del festival, en la que seria la primera edició a Tavernes. Enguany es considera d’inici, mentre es confia continuar l’any vinent amb un increment fins i tot d'assistència, en el que seria any de consolidació.



PROGRAMA

23 DE JULIOL 

Burning Caravan. Colombià i inspirat en “Django Reinhardt”, aquest grup permet apreciar la puixança de les músiques a Llatinoamèrica. 

Antwerp Gypsy Ska Orchestra. El nom d'aquesta banda belga ja ens diu moltes coses sobre la seua procedència i estil. 

Babylon Circus. La formació lionesa s'expressa tant en francès com en anglès i incorpora diverses influències, en una innovadora mescla de ska, rock alternatiu. 

Deladap. És la primera vegada que ve a Espanya aquest grup austríac, amb músics procedents de la República Txeca, Sèrbia o Montenegro i combinació de swing, música disc i gypsy és qualsevol cosa menys convencional. 

Asian Dub Foundation. Suposa el retorn a escena de la millor mescla coneguda de música electrònica, dub, punk, funk, reggae i sons d'arrel bengalí. Actuan en Iboga dues setmanes després de publicar-se l'àlbum de la tornada, titulat Habite signal habite noise, del qual es coneix com a avanç el tema “Zig zag nation”. 

La Sra Tomasa. Septet català apte per a pistes de ball dispars, que va sorprendre amb el còctel del seu opera primera, Cor, bombo i són, i que explora les fronteres entre la música llatina, l'electrònica, el funk, el reggae i l'hip-hop. 

Talc. Influenciats per les idees i estil de “Banda Bassoti” o “Mà Negra”, la divertida banda veneciana de ska punk tancarà els concerts de la primera jornada per a donar pas ja als DJs Hapu & Soj fins a les primeres llums del dia. 



DIA 24 DE JULIOL. 

Gypsy Hill. Coneguts per la seua energia que despleguen en escena amb el seu còctel de metalls balcànics, guitarres de surf rock mediterrani, ska i swing, música electrònica i melodies àrabs i fesols. Arriben a Iboga després de passar per Glastonbury i Secret Garden Party. 

The Beat. Un dels grans. El veterà Rànquing Roger arriba al capdavant de The Beat per a recuperar les cançons de la banda formada en els suburbis de Birmingham en 1978 i oferir nou material propi que bascula entre el chill, el drum & bass i el ska. 

Dunkelbunt & The Secret Swing Society. El hamburgués Ulf Lindemann (Dunkelbunt) amb la seua banda, que inclou trompeta, piano, clarinet, saxo, beats, , djs, percussions o MC, amb artistes d'Àustria, Bulgària, Alemanya o Macedònia factura un encreuament irresistible de dub balcànic i electroswing. 

Gentleman & The Evolution. Treball, sinceritat, bones vibracions i constants relacions amb Jamaica li han convertit a hores d'ara en un estel del reggae internacional. 

Chokotoeu. Banda gallega que després de vuit anys recorrent la Península ibèrica i mitjana Europa, porten la mescla dels gèneres propis de Iboga i una feblesa manifesta per les arts escèniques i circenses. 

NOHA. Formada a Praga (República Txeca) en 1995 i amb arrels a Nova York i Dusseldorf. Drum’n’bass i músiques del món es donen la mà per a crear hits com “El teu café”, “Balkan Hot Step” que s'assaboreixen en els festivals més importants de tot el món. 

La Trocamba Matanusca. Formació valenciana que experimenta amb el folk d'Europa de l'Est, els ritmes balcànics, el klezmes i la gypsy music. El resultat es pot apreciar en dos àlbums, el segon dels quals, Mandoro i boruca inclou ja temes propis i es presenta aquest mes. 

Bohemian Betyars. Barregen el folk i el punk sobre ritmes trepidants que fan honor al seu nom, triat a consciència. 




DIA 25 DE JULIOL

Actuarà el grup guanyador del concurs internacional de bandes emergents, on participen 34 formacions. 

La Rue Ketanou. El trio d'arrels de carrer i estil bohemi és capaç de crear la il·lusió que són el triple d'intèrprets en escena. “Allons voir” és el seu sisè àlbum, reflex de més de 15 anys de rodatge amb una mescla de chanson francesa, folk rock i reggae en el seu ADN musical. 

OPMOC. Arribat des de Brussel·les inclouen referències punk en la seua música, barregen el funk, el reggae, el punk, l'hip-hop i la salsa. 

Movits! Són suecs, però en absolut freds. La seua explosiva combinació de swing, jazz, hiphop i electrònica difícilment deixen indiferent a espectador algun.

Lyre Li Temps. Actuen per primera a Espanya en el format minimalista però contundent de trio. Capaços de viatjar en el temps per a capturar charleston o jazz añejo, travar-ho amb l'hip-hop essencial i recolzar-ho amb el electro més modern. 

Buffo's Wake. Armats amb violins i acordions, traven el punk rock del cabaret europeu oriental amb el vals, el tango, la polka o el breakdance. 

Fanfare Ciocarlia. Després d'obrir gira en Carcassonne, la Fanfare arribarà al Iboga i seguirà la seua ruta per Mèxic, Colòmbia, Hong Kong, els Emirats àrab, EUA i mitjana Europa. Amb 20 anys de garantia, world music de primer ordre per a un escenari global. 

Spin Et Kú. Banda madrilenya repeteix en aquesta tercera edició amb ska, punk, swing i balkan. 

DJ Clic. El festival es tanca amb un DJ estel·lar que ha col·laborat en projectes diversos amb la mescla de les tradicions gitanes i la música gnawa del nord d'Àfrica.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Impresionant!!

Anònim ha dit...

El Iboga paga per ocupar els terrenys on està la carpa igual que paguen els del Festivern?

La Cotorra de la Vall ha dit...

L'Iboga ocupa terrenys privats. Ho hauries de preguntar als propietaris.

Anònim ha dit...

Els carrers no son privats

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per això hi ha gent que entra i ix per eixos carrers. O es que nosaltres hem fet les fotos volant??? Només estan tancats alguns i són per on es fan treballs per precaució i seguretat.
Tampoc són privats i es tallen en el poble quan cal, perquè hi ha actes (falles, festes del poble, proves de ciclisme, curses...).

Anònim ha dit...

Per molt privats que siguen els carrers,l'Ajuntament (i la Cotorra) sabran com han muntat el negoci (altra cosa és que interese i es vullga dir o no). Sona a estratègia dels pàrking de la platja "municipals",tú em deixes el solar i no pagues IBI. La xicoteta diferència és que aquesta vegada el beneficiari no som tots (Ajuntament) sino una empresa privada. Perque jo no conec cap empresa iboguera ni cap amo de solar que estiguen clavats a una cosa amb tants diners pel mig i no aprofiten l'ocasió. I si no ho feren així no haveren vingut a Tavernes,s'haveren quedat a Cullera on hi ha molt més de tot.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es la teua opinió.
Nosaltres podríem pensar exactament el mateix que tu dius de qualsevol tall de carrer per a qualsevol activitat (falles, Sant Cristòfol, Sant Antoni, processons i semblants, de pubs locals, associacions i entitats locals culturals, esportives, etc. etc) que totes són privades.