L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 30 de juliol del 2015

El nou govern de la Generalitat paga 16 milions de tots els endarrerments en ajudes a la dependència


Prop de16 milions d'euros per a 24.081 persones ha pagat la Generalitat Valenciana en concepte de prestacions econòmica per cuidadors no professionals i de prestacions vinculades a la Llei de Dependència corresponents als mesos de maig i juny.

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ho ha informat i ha dit que el nou govern valencià "es posa al dia en el pagament mensual de les prestacions econòmiques per dependència que des de 2012 es venien cobrant amb dos mesos de retard, amb les conseqüències que aquesta demora tenia per a les persones en situació de dependència". Oltra ha afegit que la conselleria pagarà a mes vençut, i "sense retards".

També s'ha realitzat el pagament de 2'3 milions d'euros en concepte de drets reconeguts a hereus per retroactivitat en les prestacions de cuidadors no professionals de 379 persones depenents ja mortes.

La vicepresidenta també ha precisat que s'han efectuat pagaments per a estar al dia en l'abonament de la renda garantida de ciutadania del mes de juny i de la part corresponent als ajuntaments d'allò que es devia de l'any 2014. "En total, hem fet front a més de 36 milions d'euros, prioritzant els aspectes més urgents, perquè, en l'acció d'aquest govern, el primer són les persones, especialment els col·lectius de més vulnerabilitat".

Monica Oltra ha afegit que s'està treballant perquè les persones afectades per les retallades en les prestacions de dependència derivats de la norma aprovada pel govern anterior, puguen tornar a cobrar la prestació que venien percebent abans de l'aplicació de la mateixa.

La vicepresidenta ha afirmat que s'estan estudiant fórmules legals per a poder derogar la normativa del copagament que afecta a les persones amb diversitat funcional, i s'ha retirat el recurs de cassació presentat per l'anterior govern del PP davant el Tribunal Suprem contra l'anul·lació de les ordres de copagament realitzades per decret.