L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 28 de juliol del 2015

El Iboga de Tavernes tanca amb un rècord d’assistents respecte a passades edicions


 

L'Iboga Summer Festival ha celebrat la tercera edició a la platja de la Goleta de Tavernes durant tres dies amb oferta d'ska, balkan, gypsy i swing, tot una proposta diferent a la dels grans festival de l'estiu i que ha suposat la presència total d'uns 22.000 assistents al llarg dels tres dies. Mes de 50 artistes internacionals (Talco, The Beat o Fanfare Ciociarlia, entre molts altres) en la tercera edició celebrada a Tavernes després de les dues anteriors experiències a Xàbia i Cullera, i que és una excepció dins dels nombrosos festivals d'estiu que se celebren al llarg de la costa valenciana.

Al costat de la presència de potents i conegudes bandes internacionals, cal indicat també que la presència de música en valencià ha estat present amb grups com  X-Fanekaes, Skatuttipresto, així com cal destacar que vuit de les trenta-cinc bandes emergents que hi participaven, entre les quals s'hi trobava la vallera "La Fístula Vallkànika, a més de l'actuacio de "La Trocamba Matanusca" que va presentar el balkan i el gypsy del seu darrer CD "Mandoro i boruca".
 
La Fístula Valldànika
Entre els caps de cartell cal destacar el dijous 23 l'actuació d’"Asian Dub Foundation", que presentava el nou treball “More Signal, More Noise” com a seguida dels vint anys de contacte amb el públic i la dels italians "Talco" i els catalans de la "Señora Tomasa".

El divendres 24 els espectadors vam gaudir amb l'ska dels The Beat, el reggae de Gentleman, el balkan de La Trocamba Matanusca i Gypsy Hill i les propostes de mestissatge electro-orgàniques tant de part de N.O.A.H com de Dunkelbunt & The secret swing society.

 
La jornada de dissabte 25 s'iniciava sobre les set de la vesprada en el gran escenari central i el concert acabava vora les cinc de la matinada. Era la cloenda amb l'esperada banda  dels Balcanss, “Fanfare Ciocarlia”, que feia a Tavernes l’única parada de la seua gira internacional que els porta ara mateix a Sudamèrica i Estats Units. I va ser també el torn dels madrilenys "Spin Te Kú", que repetien per tercera vegada a l'Iboga.

“Fanfare Ciocarlia”
Si cal indicar una nota resum del festival ha estat la de calor i molt bona música. Han estat els dos factors claus dels tres dies del festival, al costat d’altres també molt importants com són una bona organització, l’absència total d’incidents destacables i sobre tot, l’educació i el saber comportar-se dels milers i milers d’assistents, tants dins del recinte com fora del mateix. Almenys eixa és la nota més repetida entre els veïns de la platja, que han elogiat el comportament cívic dels iboguers. I un nota a cuidar: major nombre de serveis i sobre tot de dutxes, pensem que poques per la gent assistent, i més en dies de canícula extrema com les que ha oferit Tavernes i el país aquests dies, i contenidors o punts on deixar el fem. 

Les xifres previstes per l’organització s’han acomplit i es calcula en un increment del 22% sobre el nombre d’assistents respecte als 18.000 que assistiren a l’esdeveniment l’estiu passat a Cullera. 


Batucada "Vall Tuka"
Iboguers i ibogueres procedents de tots els punts de la geografía valenciana i española i molts també dels països europeus. L’organització ha destacat aquest increment d’estrangers, i assenyalaven que el festival va coneixent-se per Europa, una circumstància els ha fet plantejar-se el conveniar amb alguna companyia de vol i oferir un paquet amb les entrades, la tenda o altre tipus d’estada a Tavernes durant el festival junt a altres al·licients, de manera que un alemany, un holandés o qualsevol ciutadà pot arribar la pròima edició a Tavernes amb tots els problemes d’infraestructura resolts, la qual cosa ajudaria a la internalització del festival. Són idees que es plantegen i que poden veure’s plasmades en la pròxima edició que es vol siga també a Tavernes.


David Rodríguez, organitzador del festival, amb Álvaro Garro i Ángel Crespo, han remarcast aquest increment d’assistents i d’estrangers, amb la qual cosa consideren que l’Iboga “se situa en el circuit internacional de música balcánica i gypsy”. A més, han agraït “la col.laboració de l’Ajuntament de Tavernes que els ha permés reunir les condicions per oferir un recinte amb totes les facilitats per a que el públic puga gaudir  a més, al costat de la platja”.

Es calcula que el festival ha suposat per al sector de la restauració de la platja de Tavernes un increment d’ingressos sobre el 50% respecte a l’any passat. L’Associació de Comerciants, així com altres comerços i empreses també han fet un balanç molt positiu del festival i del comportament general dels assistents.

La Policia Local de Tavernes ha assenyalat que no ha registrat cap incidència greu durants els tres dies, mentre per banda de l’Ajuntament també s’han les impressions i propostes dels veïns i segons asseguren els responsables, es va prendrà nota de tot allò que es puga millorar per tal de dur-ho a la pràctica en la pròxima edició.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be. L'any que ve més i millor.

Anònim ha dit...

Per a l'any que ve es podria mirar d'evitar que els Iboguers i les Ibogueres dormiren a la gespa i jardins d'edificis privats, ja que els trobaves reballats al llarg de tot el carrer Blasco Ibáñez i més enllà. També s'hauria d'evitar que es colaren a les piscines dels edificis de l'esmentat carrer per a refrescar-se.
És a dir, s'hauria de buscar alguna fórmula per apaivagar la calor dels Iboguers i Ibogueres sense que molesten al veïnat.
També s'hauria de limitar els horaris dels concerts, ja que tots els dies acabàven a les 7 del matí.
I ja que estem proposant millores pel proper any, no és podria canviar l'orientació de l'escenari cap a la muntanya? Trobe que d'aquesta manera molestaria a menys gent l'elevat volum de la música...

Anònim ha dit...

Afigiria que la policia controle i sancione les escenes de nudisme que han protagonitzat alguns i algunes iboguers.

Anònim ha dit...

Vaja ja ne tenim un que vol aplicar la ley de vagos y maleantes. Xe que açò és preconstitucional xe.

Anònim ha dit...

Libres domingos y domingas!