L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 18 de juliol del 2015

Ahir es va iniciar el XI Festival Pop al Carrer


Ahir va començar el XI Festival Pop al Carrer amb les projeccions de "La plaça cinètica", amb projecció de pel·lícules en 16 mm i curtmetretges en super-8 on vam recordar “Temps moderns” de Charles Chaplin, un clàssic popular en ser una de les primeres produccions de cinema sonor, projectat “a la antigua usanza”, de manera analògica en 16 mm, canvi de rodets, i en versió original on va posar la veu per a la traducció l’actor gandià, Ximo Vidal.

Una altra experiència sensorial va vindre de la mà d’Andrés Blasco, Truna, artista sonor que musicarà en directe amb el seu violoncel modificat i la instal·lació sonora el Toro Cósmico, el curtmetratge dadaïsta “Ballet mécanique” (1924) de Fernand Léger.

I es va comptar amb el cineasta i projeccionista de la Valldigna, Santiago Estruch, que ens va mostrar la seua col·lecció de cintes en super-8, a través de resums i trailers de pel·lícules de ciència ficció.

Entre les actuacions com la de l’artista sonor Pierre Bastien (França), músic inquiet que treballa a partir d'una idea simple i poètica: combinar instruments musicals amb artefactes mecànics creats per ell mateix. Bastien ha creat la seua pròpia orquestra, Mecanium, formada per enginyoses maquinàries musicals que, mitjançant temporitzadors i petits motors elèctrics, fan sonar instruments musicals de percussió, corda i vent de forma repetitiva, com un loop ad infinitum aconseguint una completíssima experiència sensorial.
-