L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 27 de maig del 2015

Els partits van posicionant-se davant presidir la Generalitat


La candidata de Compromís, Mónica Oltra, que és alhora el polític valencià millor valorat, vol ser la primera dona a presidir la Generalitat avalada per l’augment de Compromís, l’acceptació popular i la conformació d'un bloc ideològic amb Podemos: 32 escons, més que el PSPV amb 23. 

El problema: Podemos no vol participar en cap govern on estiga el PSOE. Té por a aparèixer com a col·laborador amb un partit de la casta -els socialistes- o fins i tot a ser “menjat” per Compromís. No obstant, Pablo Iglesia en Tele5 assegurava que malgrat no voler participar amb governs junta al PSOE a València estaría disposat a fer-ho amb un govern presidit per Compromís.

Els socialistes afirmen que només contemplen com a opció a Ximo Puig de president i ja pensen en el cas d’eixe pacte Compromís i Podemos, en unir-se a Ciudadanos, una opció que ha estat es diu ben rebuda pel partit que lidera Carolina Punset. Açò lliga amb el recels de la líder valenciana envers Compromís, partit a qui acusa de “potenciar el nacionalisme”. Ara, Punset no ha aclarit si això ho diu perquè Compromís potencia i defensa les terres valencianes i els valencians i valencianes, cosa que fins ara no hem vist i no pensem faça mai Ciudadanos, una marca blanca – per ara- del PP (el subratllat és opinió nostra). 

L'aliança entre PSOE i C’s, que no entraria en el govern, guanyaria la de Compromís-Podem: 36 contra 32 diputats. Els socialistes creuen que no arribarà la sang al riu i hi haurà pacte amb Compromís amb el suport extern de Podemos. 

En Compromís no ho tenen tan clar. Pensem que és legítim que Oltra siga la presidenta. Té quasi el mateix suport que Puig i major afinitat ideològica amb Podemos i pensen negociar amb força per a disposar tot el poder possible basant-se amb el suport que els ciutadans ens han donat.

Oltra ahir manifestava en Tele 5 que Puig ha perdut un terç dels vots i, si el criteri és el de la llista més votada, caldrà pensar amb PP i no amb el PSOE, encara que creu que cal discutir sobre polítiques i després parlar de noms i càrrecs. La negociació no ha començat i ja es preveu llarga.

Aquesta informació està basada en la publicada a diario.es

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Monica Presidenta!!

SCM ha dit...

Jo veig que la diferència entre el psoe i compromis en la comunitat es mínima. El psoe de ximo puig (que ja estava en Lerma) no ha fet una bona oposició, en canvi, Compromís ha sigut la cara visible del bon treball i contra la corrupció. Mentre uns perden 10 punts respecte 2011 altres han +triplicat els resultats. Per algo serà...