L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 12 de maig del 2015

El conte de no acabar: Rus no dimiteix però es pren una setmana para reflexionar

Alfonso Rus
L'alcalde de Xàtiva i president del PP, Alfonso Rus, ahir no va complir: no va fer publica cap decisió definitiva sobre si segueix com a primer de la llista a Xàtiva per a desesperació del PP que voldria haver acabat ja amb tot "l'afer Imelsa-Rus"
.
El partit li va donar set dies per a una resposta, però  l'encara candidat a la alcaldia i president de la Diputació ha afirmat que es pren uns dies de descans en la Diputació i es queda a Xàtiva per a reflexionar. Mentre la campanya municipal en la ciutat està paralitzada a l'espera d'esdeveniments, amb un míting central el dijous sense determinar.

Ahir Rus va signar el decret mitjançant el qual delega fins al dia 20 la presidència de la Diputació al vicepresident primer, Juan José Medina, alcalde de Montcada, per a preparar la resposta jurídica del cas Imelsa, però l'agència Europa Press avisa que pot prorrogar-la fins a final de legislatura.

El president Alberto Fabra li va demanar ahir a Rus que es retire, però Rus no pensa cedir com es demostra que demane més temps potser a l'espera de si apareixen nous enregistraments comprometedors. Rus segueix afirmant que el PP l'ha "tirat d'una puntada" sense deixar que s'explicara
.
Rus amb Manolo Vidal, assessor en la Diputació
La situació es produeix amb l’eixida a la llum pública de gravacions de  Marcos Benavent comptant bitllets presumptament procedents del cobrament d'una comissions il·legals i on sembla ser que una de les veus és de Rus. La trama de corrupció nascuda arran del ‘cas Imelsa’ -empresa pública depenent de la Diputació que dirigia Marcos Benavent-, s’ha anat estenent, a mesura que anaven publicant-se nous continguts de les escandaloses gravacions, com un reguer de pólvora. Des de Xàtiva i la Diputació de València que presidia Rus, fins a l’Ajuntament de València, i a la mateixa Generalitat.

La trama corrupta afectaria a alts càrrecs públics i exmandataris, cas de l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps; dos del seus exconsellers, Gerardo Camps i Víctor Campos. Tot apunta a un presumpte finançament il·legal del partit que lidera Mariano Rajoy.

El detonant que ha acabat amb la carrera del totpoderós Rus, és el fet que Marcos Benavent, l’exmà dreta d’Alfonso Rus i exgerent d’Imelsa hauria cobrat quasi un milió d'euros de diverses empreses que pagaven mossegades per a adjudicar-se contractes públics. La seua acció no tenia límit i en les converses amb Màxim Caturla, vicepresident de la Diputació de València, parlen, en octubre de 2005, de “negociar” amb “Paco” -presumptament Camps- per ampliar el seu radi d'acció a “les conselleries, secretaris generals, directors generals, gerents d'empreses...". Si ho aconseguim seguirem triomfant”, diuen.

La investigació de la Fiscalia, en secret de sumari, excedeix l'àmbit de l'empresa depenent de la Diputació de València i s'estén com una plaga al Govern autonòmic del País Valencià i a altres institucions i organismes públics.