L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 15 de maig del 2015

El Centre Excursionista ajuda a recuperar la vella senda del Mondúver


El Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna a més d’expandir l’amor per la natura i despertar l’interès de la gent per cuidar-la, vol donar a conèixer les meravelles del medi ambient i vetllar per la conservació del patrimoni. I en aquest punt, entra no només les construccions que són importantíssimes, com neveres, pous de calç, sinó també les sendes que són les arteries per on circulen el muntanyencs. 

De fa temps que el CETV ha senyalitzat, mantingut, restaurat i homologat la majoria de sendes de la Valldigna. Ara hem anat mes enllà, i en col·laboració amb el grup Amics de la Natura de Marxuquera i el grup de Barx hem treballat per la recuperació de la “antiga senda al Monduver” PR-CV 51, que transcorre pels termes de Barx i Xeresa. 

La senda estava totalment perduda i en conseqüència els muntanyencs que pujaven al cim ens sentíem més “recorredors de pistes” que senderistes, ja que només es podia pujar per la pista formigonada que dona accés a les antenes que s'hi troben. Ara amb la reobertura de l’antiga senda, a mes de reduir el temps, la caminada es fa molt mes agradable enmig de la flora autòctona, esbarzers, garrofers, carrasques, etc. 

El pròxim 16 de maig, a les 8:00 des de la Residència de Barx farem una excursió per a tot el que vulga vindre, i a manera d'inauguració donarem per finalitzades les tasques de neteja.