L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 22 de maig del 2015

Ara fa dos anys que el PP va presentar la moció de censura contra Jordi Joan

Tavernes sempre al costat i recolzant a l'alcalde Jordi Joan

Va ser un divendres, dia 17 de maig, ara fa dos anys. El PP, de la mà d'una regidora trànsfuga, presentaven una moció de censura contra l'alcalde de Compromís, Jordi Joan. 

La presentació de la moció va mobilitzar els ciutadans de manera espontània com mai s’havia donat en tota la història de Tavernes. El mateix dia de en que es presentava la moció s'iniciaven un conjunt de protestes fruit de la indignació veïnal, traduïdes en concentracions i manifestacions espontànies multitudinàries de rebuig al transfuguisme  i en contra del PP que la firmava, trencant el posicionament de la llei antritransfugisme i en contra de les sentències judicials (TSJ de València i Astúries) que havien fallat que una trànsfuga no podia firmar mocions de censura.


Tot Tavernes a una veu a favor de Jordi Joan i del govern

I això ho varen confirmat les sentències judicials: totes han donat la raó i han justificant els arguments esgrimits pel govern municipal, que va qualificar la moció com a il·legal en estar firmada per una regidora trànsfuga en haver estat expulsada del seu partit. Totes han fallat en contra del que deia el PP, que en contra de la Llei antitransfugisme, volia que la moció fóra legal sense important-los les diverses sentències del TSJ. 

El PP va firmar junt a una regidora trànsfuga la moció de censura davant la decisió presa pel govern municipal de no doblegar-se a les exigències de la trànsfuga d'atorgar-li 30.000 euros anuals fins que s'acabara la legislatura (sobre els 100.000 euros) perquè volia fer una sèrie de contractacions que mai no va justificar. 


El PP recolzant i acollint a la regidora transfuga abans i en el ple
I va amenaçar de no votar els pressupostos del 2013 en fase d'aprovar en eixe moment. Abans de la celebració del plenari de pressupostos, va haver una reunió entre l'alcalde i la regidora trànsfuga en un intent darrer de reconduir la situació, on ella es va comprometre a presentar per escrit el projecte que volia desenvolupar fins el 2015 amb els 30.000 euros anuals i com s'havien de finançar.

Somrises de complicitat en el plenari de la moció
Després es va saber que ja s'havia reunit en el mateix Ajuntament i en el despatx del PP, amb Manolo Vidal i els seus regidors i tot apunta a fer pensar que l'acord de presentar la moció de censura es va prendre eixa nit. Per tant, no li va presentar cap document a l'alcaldia sobre el projecte a fer. Després va votar en contra del pressupost, l’alcalde li va retirar les delegacions i competències el dilluns 13 de maig de 2013, amb la qual cosa quedava expulsada de facto del govern municipal.

El 17 de maig, el PP presentava la moció de censura, amb la qual cosa recolzava i impulsava uns dels actes més rebutjables de la democràcia: una moció de censura recolzada amb una trànsfuga, però al portaveu i candidat actual, Manolo Vidal, no li importava res anar en contra del Pacte Antitransfugisme. 


Jordi Joan supera la moció de censura i es rebut amb aplaudiments
L'informe d'experts sol·licitat pel govern municipal remarcava la contradicció de presentar la moció de censura en contra dels postulats del TSJ. La presidenta de la mesa, Carmen Canet, va acceptar l'informe d'experts i va evitar un canvi d'alcaldia durant sis mesos, el temps que els tribunals van tardar a dictar la il·legalitat de la moció de censura.

Jordi Joan, per tant, hauria tornat a ser alcalde però Tavernes hauria passat una època totalment inestable, però això a Manolo Vidal i al PP no li importava ni li interessava les conseqüències: Sabia perfectament que la moció de censura no prosperaria perquè els tribunals la declararien il·legal en base als antecedents ja esmentats del TSJ, però va tindre igual. 

Les bones i fraternals relacions de Manolo Vidal i la regidora trànsfuga han continuat al llarg dels dos anys, fins i tot ha estat present com a convidada en la taula en actes de partit.

Han passat dos anys. La justícia va posar les coses al seu lloc, però la Història sempre tindrà presents uns fets i uns personatges, sobre tot la postura de Manolo Vidal, entossudit a ser alcalde per damunt de tot, per damunt de totes les normes democràtiques i lleis, i sense importar-li pactar amb qui fora per aconseguir-ho. Un pacte que ha continuat dos anys, sempre rebent el vot de la regidora trànsfuga, que ha estat fins i tot convidada de luxe en la taula en actes del PP, com es veu en una de les fotografies.