L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 12 de maig del 2015

Atenció: Nova normativa per a les cremes agrícoles a partir del dia 18 per previndre incendis


Les temperatures excepcionalment altes que patim han fet que la Conselleria de Governació i Justícia haja  ampliat l'inici de la restricció de cremes entre el 18 de maig i setembre de 2014. Objectiu: augmentar la prevenció dels incendis forestals  segons publicava ahir dilluns el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

Per tant, en lloc de l'1 de juliol en què començava la questa prohibició per llei ara el termini s'amplia entre el 18 de maig i el 30 de setembre: no es poden cremar marges de cultiu o restes agrícoles o forestals, canyars  o matolls lligats a l'aprofitament ramader, de caça o de qualsevol altre tipus, en terrenys forestals, adjacents fins a una proximitat menor a 500 metres d'aquells.

La resolució afecta també les accions o activitats arreplegades en els plans locals de cremes i autoritzacions, que deixarien en  suspens, entre el 18 de maig i el 30 de juny, totes les accions o activitats contemplades en els plans locals de cremes o en les autoritzacions nominatives que contradiguen l'establit en la present resolució.

S'exclou les accions contemplades en els plans locals de crema amb regulació especial per al període comprès entre l'1 de juliol i el 30 de setembre, que es podran realitzar en la segona quinzena de maig i en el mes de juny sempre que s'ajusten als requisits establits per a la citada regulació especial.

La Conselleria ha recordat que molts incendis forestals estan causats per la mà de l'home, ja siga per incendis provocats o per negligència, i haurien sigut evitables. Per això, la Generalitat fa una crida a la prudència dels ciutadans.