L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 17 d’abril del 2015

PLENARI D'ABRIL 2015: Informe sobre el Sector 6 i la resolució de l'adjudicació del Pla d'Actuació Integrada

El consistori aprova la resolució de l'adjudicació


La corporació de Tavernes, amb l'abstenció del PP, va aprovar la proposta d'acord del regidor d'Urbanisme, Perfecto Benavent, mitjançant el qual es desestimava el recurs de reposició interposat per l'Agrupació d'lnterés Urbanístic Sector 6 Entrada Platja i per Promo-Guaita SL, contra l'acord del plenari de novembre de 2014, que va aprovar la resolució de l'adjudicació del Programa d'Actuació Integrada en eixe sector. 

El PP es va abstindre pel "possible perjudici" que es podia fer als propietaris, però cal dir i així ho va reconéixer Manolo Vidal que l'acció de l'Ajuntament havia estat impecable perquè des de fa anys que s'intenta buscar una solució, però al fet de no haver iniciat cap acció urbanística els propietaris fa que el pla estiga fora de llei.

Fins i tot, es va recordar com es va intentar aplicar una normativa que hauria permés una moratòria, però va ser impossible perquè no s'havia iniciat cap actuació. També el PP va indicar i reconéixer que l'expedient des del punt de vista tècnic no tenia res a dir. Malgrat tots els pronunciaments legals i després d'11 anys passats des de la presentació del pla el PP es va abstindre. ¿Es què s'acosten eleccions? 
L'alcalde tranquil·litza els veïns i els diu que no seran perjudicats
L'alcalde Jordi Joan va tranquil·litzar als propietaris i va recordar que a partir d'ara és l'Ajuntament qui està darrere com Agent Urbanitzador, que la resolució de l'adjudicació és una obligació legal i que l'Ajuntament no té altre remei que complir la ley, però que estigueren tranquils que no anaven a ser perjudicats. Els dos avals presentats a l'Ajuntament, més de mig milió d'euros, seran aplicats en treballs d'urbanització del sector i en cap moment seran usat per a coses diferents.

Al reves que en el Sector, per unanimitat es va aprovar resoldre l'adjudicació del Programa d'Actuació Integrada del Sector 15 Avinguda Sud, adjudicat a la mercantil Eurourbi SL. Malgrat els esforços de l'Ajuntament, l'empresa no havia acudit a cap reunió ni havia respost cap escrit municipal. 
Una imatge del projecte presentat el 2004

Una breu història del sector 6

El Sector 6-Entrada platja va ser presentat en el 2004 i es va aprovar en el 2005. Com tots els Plans Urbanístics tenia una data de caducitat, és a dir, s’havia d'acabar en els terminis legals marcats, cosa que no ha passat perquè no s'ha iniciat res.

En gener del 2008 es va aprovar el pla d'urbanització i en maig del 2010 la reparcel·lació definitiva. Les obres s'havien d'iniciar un mes després i acabar-se en nou mesos. L’agent urbanitzador no va acabar les obres en el 2011 com pertocava. De fet, no s'ha posat cap rajola i fa vora 11 anys de la presentació.

La llei és clara: quan un pla caduca, l'Ajuntament està obligat a declarar-la, i s'anava a fer en el plenari de novembre del 2011 però es va deixar sobre la taula per vore si podien acollir-se a la moratòria de 2 anys contemplada en Decret Llei 2/2011 de la Generalitat. Va ser impossible perquè no havia començat les obres d’urbanització i la moratòria era només per a plans parcials amb obres començades, que no era el cas.
Una imatge del projecte presentat el 2004

Cronologia del PAI Sector 6

GOVERN DEL PP

-Juny 2005: Aprovació i adjudicació del Sector 6
-Juny 2007: Firma del conveni urbanístic
-Agost 2007: Publicació en el BOP de l’aprovació i adjudicació del Sector 6
-Gener 2008: Aprovació definitiva del projecte urbanitzador
-Abril 2008: Inici del tràmit de reparcel·lació
-Juny 2009: Aprovació definitiva de la reparcel·lació
-Desembre 2009: Publicació en el BOP de la reparcel·lació
-Maig 2010: Declaració municipal de fermesa en la via administrativa de la reparcel·lació.

A partir d’ací LES OBRES HAVIEN DE COMENÇAR EN UN MES I ESTAR ACABADES EN 9 MESOS

-Novembre 2010: L’ajuntament designa els tècnics municipals i demana a
l’urbanitzador que nomene els seus.
-Desembre 2010: L’urbanitzador demana prorroga per nomenar-los.
-Gener 2011: L’alcalde Manolo Vidal (PP) li dóna una prorroga de 5 dies
-Abril 2011: L’alcaldia (PP) torna a requerir el nomenament dels tècnics
-Maig 2011: L’urbanitzador nomena tècnics. L’alcaldia els accepta i ordena la formalització de l’acta de replanteig.

GOVERN ACTUAL

-Octubre 2011: Passen 6 mesos des del replanteig i res s'ha fet. Passa a plenari la proposta de declaració d’incompliment per part de l’urbanitzador
-Novembre 2011: El plenari deixa sobre la taula l’expedient d’incompliment per vore si l’urbanitzador pot acollir-se al Decret-Llei 2/2011 de suspensió de dos anys del procés o pot solucionar problemes de finançament. Es comprova que no pot acollir-se.
-Marc 2013: Després de 16 mesos sense cap novetat, el plenari aprova iniciar l’expedient de declaració de possible l’incompliment del programa del Sector 6.
- Novembre 2014: Després de conéixer l'informe del Consell Jurídic de la Generalitat, es resol l'adjudicació del sector. 
-