L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 16 d’abril del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Tenen un morro que se'l xafen o vénen eleccions?

Vénen eleccions. Són d'ací poc més d'un mes i, com no, és moment de les propostes electorals algunes tan cridaneres com la que ha fet el Govern valencià del PP: posar en marxa un xec enèrgetic de 100 euros a l'any per a 10.000 famílies que tinguen problemes en pagar-la llum. 

I diguem que és una proposta cridanera i, totalment electoralista damunt, per diversos motius: primer, perquè arriba ara, a un més d'eleccions; segon, perquè arriba quan l'hivern que calia usar més llum per calefacció ja ha acabat; tercer, perquè la quantitat vist el preu de l'energia elèctrica i les continues pujada és ridícula, un poc mes de 8 euros al més; quart, perquè no arriba a totes les persones necessitades. 

Cal indicar que allò que s'anomena "pobresa energètica" ha estat, i s'ha vist el passat hivern,  un dels problemes més greus de la crisi, al costat del menjar, per a milers i milers de famílies valencians, que no han gaudit de mitjans per tindre calenta la seua llar. 

No anem a discutir que qualsevol ajuda a les famílies valencianes serà sempre ben rebuda i l'aplaudirem. Però no és el cas d'aquesta, que arriba tard i mal, perquè la necessitat ja fa temps que es coneix. La mesura arriba tard i fora de temps, fora de quan més calia haver-la pres: l'hivern i damunt com diem a Tavernes, no dóna per a tapar un forat de nas. 

El PP continua confonent la justícia social amb la caritat. I aquesta proposta és una forma més de vore com entenen la caritat, amb les ajudes puntuals, quan el que haurien d'haver posat en marxa són accions de veritable justícia social, accions de govern amb mesures contundents no solament contra la pobresa energètica, sinó contra la pobresa alimentària, la pobresa d'habitatge i tantes i tantes pobreses a que han abocat a milers de famílies valencianes a situacions d'exclusió social. 

El conseller Buch ha dit que el Govern valencià del PP mostra la seua sensibilitat envers les persones que ho estan passant malament. Quina casualitat! I ho fa a poc més d'un més de les eleccions. Els altres quatre anys d'abans
el govern del PP ha tingut una total falta de sensibilitat amb els més desfavorits. Però ja se sap i continuen: ells de justícia social ben poc i de caritat més. 

Vénen eleccions. I fan un ús electoralista d’una problemàtica social tan preocupant com la pobresa energètica.  Compromís va portar fa més d'un any una proposició no de llei a Les Corts per a reclamar-li al Consell la posada en marxa d’un Pla de Xoc contra la Pobresa Energètica que contemplara el pagament per part de la Generalitat del sobrecost energètic associat a l’hivern per a les persones i famílies més vulnerables i la prohibició de talls en el subministrament d’energia entre els mesos de novembre i març.

I que va fer el PP? Es penseu que va aprovar la proposta de Compromís de l'hivern del 2014? No? Doncs això mateix. S'esperaven ara, en temps d'eleccions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Les dos coses. Tenen morro i venen eleccions.