L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 22 d’abril del 2015

Les malifetes del PP impedeixen finançar el col·lector de l’Avinguda la Marina de la Platja a interés zero.

Un fragment del certificat de l'acta del ple d'octubre del 2009


El PP ha perjudicat novament i greument els interessos de Tavernes: el seu candidat Manolo Vidal va perdonar a l’empresa concessionària de l’aigua potable, Hidraqua, que finançara les obres del col·lector a interés zero. 

Els fets van ocórrer l’any 2009, quan l’exalcalde i portaveu actual del PP, Manolo Vidal, va eximir a la concessionària de l'obligació de finançar els 2'7 milions d'euros de cost del col·lector a canvi de l'avançament del valor cànon de l'aigua potable fins el 2026. 

El PP de Tavernes va proposar i va aprovar en el ple d'octubre del 2009 perdonar-li a la concessionària de l’aigua potable l'obligació que tenia de finançar a interés zero els 2'7 milions en què es valorava en aquell any l'execució del col·lector de la platja. Compromís i la resta de partits votaren en contra de la proposta. 

Gràcies a eixe aprovament de la majoria absoluta del PP, la concessionària va quedar exempta de l’obligació que tenia de finançar el col·lector a interés zero i, a canvi, avançaria al govern municipal del PP els 2 milions corresponent al valor del cànon de l'aigua fins l'any 2026. 

L’avançament del cànon de l’aigua va ser un tema molt polèmic perquè el govern del PP no es va gastar els diners avançats en fer inversions a Tavernes, com per exemple l’obra del col·lector, sinó per a tapar part dels 4 milions d’euros de dèficit en el pressupost que el PP havia produït en l’any 2008. 

Jordi Juan, alcalde de Tavernes, ha remarcat que "eixa actuació unilateral del PP ha causat un greu perjudici al poble de Tavernes. Per un costat, va sostraure a les futures corporacions municipals el dret percebre els ingressos corresponents al cànon. Però per altre costat, lluny de destinar estos diners a obres del cicle integral de l'aigua, el que feia el PP era impedir el finançament del col·lector a interés zero”. 



Va ser precisament el mateix Manolo Vidal qui, en una carta dirigida a l’empresa concessionària (vore la carta de dalt) sol·licitava l’avançament del cànon de l’aigua a canvi de perdonar l’obligació de finançar el col·lector. 


 La malifeta que el PP va fer en octubre de 2009, obliga a que si l'Ajuntament ha d'acudir a un préstec bancari per finançar l'obra, ho ha de fer pagant uns interessos al banc. O siga, si l’ajuntament demana un préstec a un 1% d’interés, tenint en compte el cost de l’obra del col·lector, l’Ajuntament pagarà anualment vora 30.000 euros en interessos durant els anys que es tarde en tornar el préstec.

EL PLA DIRECTOR DEL 2006 CONTEMPLAVA COM A URGENT EL COL·LECTOR 

El Pla Director del 2006 contemplava com a obra important i urgent la construcció del col·lector de la platja. Així, quan es van redactar les condicions d'adjudicació del servei d'aigua potable es va contemplar l'obligació de l'adjudicatària d'executar un conjunt d'obres del cicle d'obres i entre elles, per a sorpresa de tots,  no van incloure el col·lector. Va desaparéixer a pesar de la importància i urgència.


L'adjudicació del servei d’aigua potable a Tavernes - una pugna entre Aquagest i Aguas de Valencia - al final es va fer de manera que la concessionària assumiria l’obligació d'executar una obres relacionades amb el cicle de l’aigua, i per un altre costat, en finançaria unes altres a interés zero, i ací si es va incloure el col·lector de la platja. 

¿Per què es va llevar del plec de condicions l'obligació de l'adjudicatària d'executar  el col·lector de la platja? ¿Influïa el seu elevat cost en les condicions d'adjudicació i no els  va interessar incloure'l com obra obligatòria? Perquè tan important com era,  el PP no va demanar el finançament de l'obra immediatament després d'adjudicar el servei d'aigua potable? Eixes i algunes preguntes més suposem es quedaran sense contestació.

Siga com siga, Manolo Vidal va arribar a governar fins el juny del 2011 i el col·lector urgent previst en el Pla Director del 2006 no havia avançat res de res, al contrari, es va perdre l'obligació del finançament de l'empresa, tot a canvi d'eixos 2 milions avançats del canon que Manolo Vidal va fer servir per tapar el dèfìcit provocat per la seua mala gestió econòmica.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Altra de les clavades de pata de Manolo. Sort que ara va a les Corts.