L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 23 d’abril del 2015

L'Associació de Veïns i Valldigna Accessible presenten conjuntament "La ciutat que volem".



Aquesta vesprada a la Casa de la Cultura s'ha celebrat una xerrada informativa de l'Associació de Veïns i Valldigna Accessible dirigida principalment als futurs components de la nova corporació que eixirà de les eleccions del 24 de maig. 

Potser siga per això que, entre unes vuitanta persones assistents, més d'una vintena eren actuals regidors o membres de les llistes que  concorreran als comicis, i on no han faltat els quatre caps de llista. Esperem hauran pres bona nota del que els han proposat encara que ja se sap... amb diners torrons!!! O si es vol amb una altra llengua... poderoso caballero es don Dinero!!!

Eduardo Bononad, d'EU, i Jordi Joan, de Compromís han ocupat la primera fila.
Ha iniciat la xerrada la presidenta de l'Associació de Veïns, Maria Lluïsa Grau, que ha explicat de forma detallada tot el conjunt de propostes que, al parer de l'associació, poden ser motiu d'interés per a la futura corporació, i on hem vist idees interessants de tot tipus: social, cultural, laboral, de gestió.... i que poden ser base d'actuacions en el municipi. De fet, podrien ser una gran part del programa electoral de qualsevol partit.

Una cosa se li ha d'agrair a la presidenta: el seu realisme. I com ha dit ben clarament que eixes propostes impliquen diners, i els diners per a executar-les han d'eixir dels impostos, i que és impossible demanar millores en tots els sentits i després per una altra banda, queixar-nos o demanar rebaixes en els impostos. 

La segona part, ha estat a càrrec de José Vicente Chordá Sancho, de Valldigna Accessible, que ha fet una anàlisi de la situació actual quan a accessibilitat i el que caldria fer sempre que es fa alguna actuació perquè la llei es complira a la perfecció, almenys en allò que afecta a les persones amb problemes per diversitat funcional.

Un aspecte de la sala
El conferenciant s'ha recolzat amb la projecció de fotografies de casos concrets de Tavernes on l'accessibilitat no està aconseguida, i això passa des de fa molts anys, indicant com algunes de les seues peticions s'han dut endavant i altres no s'ha actuat, encara que indicava que moltes d'elles tenen la paraula d'estar previstes en pròximes actuacions municipals.

Chordá ha reconegut que dur a cap les propostes de "Valldigna Accessible" per millorar com cal en aquest camp de l'accessibilitat suposaria invertir entre 6/7 milions d'euros, quantitat que reconeixia era impossible per a l'Ajuntament degut a la situació actual de crisi, però ha demanat que les coses que es puguen fer, es facen amb la màxima cura per complir la llei.

Així mateix ha donat a conéixer quines són les propostes que han enviat a tots els partits polítics que es presenten a eleccions, i ha demanat participar en aquells òrgans municipals on la seua veu puga ser vàlida per millorar actuacions o projectes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La ciutat que volem.
I el poc o gens cas que ens faran els de la primera fila.
Ni una pregunta ni cap consideració a les demandes veinals. Després els convoquen a reunions demanat-los el vot.