L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 7 d’abril del 2015

La Sexta manipula les enquestes i elimina Compromís i EUPV de les infografies informatives

El gràfic de La Sexta

El gràfic original d'El Mundo.
La cadena espanyola La Sexta va eliminar dels gràfics el percentatge de vots de Compromís a l'Ajuntament de València. A les notícies dels 2 del migdia d'ahir, el canal d'Atresmedia mencionava l'enquesta feta per "El Mundo", de la qual ací ens hem fet ressò en la versió autonòmica, on presentava els possibles resultats dels eleccions municipals a València, eliminant-ne els vots que obtindria el grup de Compromís i deixant-los com a "Altres", tot i obtenir un total de 4 regidors, segons eixa enquesta. (Dalt resultat emés per La Sexta i davall el gràfic original El Mundo).
 
Es pot comprovar com al minut 11.48 del vídeo dels notícies de la Sexta és pot veure una infografia on només hi apareixen PP(31,8%) Ciutadans(16,7%), València en Comú(15,8%) i PSOE(14,6%), i no esmenten Compromís, que obtindria el 12% dels vots.


Aquesta, sembla ser,  no és la primera vegada que La Sexta manipula els resultats de les enquestes en els seus gràfics. A principis de gener el programa La Sexta Noche va fer desaparèixer EH Bildu de les dades de l'Euskobaròmetre i va sumar al PSOE l'estimació de la coalició nacionalista. L'error va tindre molt de ressò en les xarxes socials que es van encendre de seguida, tot i que la cadena espanyola es va disculpar hores més tard.
No tenim per ara noticies que s'haja disculpat per l'errada a l'Ajuntament de València

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Les televisions centralistes ignoren als partits nacionalistes minoritaris perquè no generen audiencia.

Anònim ha dit...

Tu t'ho creus això de que negar els partits nacionalistes és per audiencia?
Xe, que bon xic i que ben pensat.

Anònim ha dit...

Haurà sigut sense voler, mal pensats!