L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 27 d’abril del 2015

Compromis aprova el programa electoral autonòmic per al pròxim dia 24

Compromís va aprovar ahir el programa electoral de les eleccions del pròxim 24 de maig. El major nombre de propostes: combatre les situacions d'emergència social i emergència democràtica.

Compromís aposta per una progressiva homogeneïtzació de les polítiques socials de la Generalitat i els ajuntaments valencians a través d'una nova carta de drets fonamentals que garantisquen educació, sanitat, habitatge, justícia i igualtat de gènere a tots els ciutadans.

Mònica Oltra recalca que Compromís legislarà per a garantir la qualitat dels serveis socials bàsics "a partir dels principis de universalitat, continuïtat, transparència, qualitat, eficàcia econòmica i social, participació i control públic”.

Resum de punts bàsics
 
Accions contra la pobresa:
- garantir tres menjars decents al dia per als menors d'edat
- impulsar la renda garantida de ciutadania.
- mesures pal·liatives per a fer front a la pobresa energètica.

Propostes per a facilitar un habitatge digne a tots els valencians:
- obligatorietat dels registres municipals d'habitatges i solars
- implantació d'un sistema de taxes que incentive la posada en el mercat dels immobles buits.

Reforma tributària per a millorar la financiacion valenciana:
- concert econòmic responsable que permeta a la Generalitat responsabilitzar-se de la recaptació de tots els tributs i transferir a l'Estat l'excedent destinat a la solidaritat interterritorial i sosteniment de l'Estat. El model és semblant al del País Basc i Navarra.