L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 14 de febrer del 2015

Som a cent dies de les eleccions municipals i de les Corts Valencianes.



El 24 de maig, dia de les eleccions municipals i autonomiques, queda a cent dies. El compte enrere a començat. Els partits enllesteixen llistes, candidats, programes i propostes per a les eleccions municipals i per a les Corts Valencianes. El panorama polític nascut de la contesa electoral farà, amb quasi total seguretat, un gir complet, serà com donar-li la volta a un calcetí. 

Al País Valencià s'espera un canvi important en la Generalitat on el PP, si fem cas de totes les enquestes, perdrà la majoria absoluta que ostenta de fa 20 anys, una circumstància que es pot donar també al cap i casal, València, on Rita Barberà deixaria el seient. 

El PP sap que perdrà la majoria absoluta al País Valencià i potser per això encara no ha designat candidat. Rajoy desfulla la margarida, amb un despreci evident a Alberto Fabra, que ha vist com ahir mateix tampoc era designat quan si va fer oficials els nomenament d'altres autonomies. Si Fabra és candidat seria la primera vegada que passaria per les urnes, perquè va arribar al govern succeint a Francisco Camps començada la legislatura . 

Si que coneixem les cares de cartell del PSOE, amb Ximo Puig; Compromís amb Mònica Oltra i EU amb Ignacio Blanco. Totes les enquestes dibuixen una majoria d’esquerres al parlament, però és una gran incognita saber quin serà el resultat final a l'espera de vore com marca el resultat final la irrupció de Podemos, que precisament demà tria la seua direcció autonòmica enmig de fortes critiques dels aspirants a secretari general en vore com la direcció de Madrid - de nou Madrid- recolza descaradament a Montiel quan havia d'haver mantingut una neutralitat exquisida. 

Desconeixem a hores d'ara que farà ERPV, així com altres partits d'ambit nacional cas de UPyD o Ciudadanos. Els pròxims dies hauran d'aclarir candidats, postures, possibles pactes i tot el que sol girar fins el darrer dia de presentació de candidatures. 

A Tavernes...
A nivell local, i entre els partits que obtingueren representació en el 2011, només hi ha dos candidats a l'alcaldia segurs: l'actual alcalde Jordi Joan, repetira com a candidat de Compromís i Víctor Borrás, en el PSOE. 

Jordi Joan va aconseguir la proclamació de més del 80 % de participants en l'assemblea general del 18 de desembre, amb la qual cosa i segons els estatuts de Compromís, no calia ja fer primàries i Víctor Borràs va ser elegit per votació d'unes primàries on era únic candidat. 

De la resta de partits se'n sap ben poc. Tot apunta a que Manolo Vidal repetirà amb el PP. Potser per això no ha deixat la tasca de portaveu a un possible candidat de dins del grup municipal, cosa que sí ha fet el PSOE amb el relleu de Canet per Borràs. Perquè a hores d'ara ningú pensa en un "tapado", una persona nova que no pertanya al grup municipal. 

Si hem de fer cas a allò que es diu, el PP tindria molts problemes per canviar el cartell electoral atés que hi ha gent que s'embarque i pose el nom i la cara en defensa d'un partit que cada dia és més immers en casos judicials a tot l'Estat (Gurtel, Barcenas...) i a nivell valencià i on ahir, després del Noos, de Bankia, i de Blasco, entre altres afers, en coneixíem un de nou: el fiscal va imputar la cupula del partit en l'epoca Camps per presumpte delicte electoral. I això no atrau gens a nous candidats. 
 
De EU, partit que va obtindre un regidor i s'ha quedat sense cap per les circumstàncies conegudes, un militant d'EU ens deia fa uns dies que no tenien cap de llista i ens desmentia els rumors sobre la tornada d'Eduardo Bononad. Sembla ser, que EU treballa en una candidatura de més ampli espectre, on hi ha participat ERPV i on s'hauria tancat la possibilitat de confluir amb Podemos per divergències clares amb la seua exigència.
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Si fem cas a la "musica" que sona en alguns bars, sonen sorolls de ganivets en el PSPV on la número dos Pilar Altur, seria substituïda a dit per Ana Pons, amb el cabreig familiar i malestar general del partit.

Anònim ha dit...

Demòcrates-Units per Tavernes elegirà al seu cap de llista este proper dimarts.

Anònim ha dit...

Es sap si hi han possibilitats que ERPV converge amb Compromís a les autonòmiques?

Anònim ha dit...

Parleu de Podemos,que no tenen partit al poble i no d'UXT?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem parlat i ho diguem ben clar dels partits que obtingueren representació en el consistori. Hem parlat d'EU no de Podemos amb referència circumstancial pels contactes haguts.

Anònim ha dit...

I per qué no en parleu d'eixos que no en tenen representació? També parleu d'ERPV,també circumstancialment.
Jo també parle ben clar. Per qué? Perque no interesa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament, també circumstancialment. I ho saps i es veu en l'escrit. Ara eres molt lliure d'interpretar el que vulgues.

Anònim ha dit...

Casualitats de la vida.