L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 22 de febrer del 2015

Si avui hi hagueren eleccions autonòmiques....

La candidata de Compromís voria doblat els escons de Corts Valencianes

Si avui hi haguera eleccions, i segons les dades d'una enquesta del PSOE que arreplega el digital "Valencia Plaza", el PP seria la força mes votada en el País Valencià amb el 28% dels vots, però demostraria la seua feblesa i pèrdua de vots quedant-se molt lluny del 48'5 % que va obtenir en el 2011. Són 20 punts menys de pèrdua.

El PSOE seria la segona força amb el 23% dels vots enfront del 27'5% del 2011 i en tercer lloc se situaria Podemos amb 13% dels vots, seguit de Compromís amb un 12% dels vots, un quasi empat tècnic com se sol dir.

Hi ha tres partits que es juguen la seua entrada en les Corts Valencianes: EUPV que podria repetir el resultat del 2011 amb un 5'5%, UPyD que està sobre el 4'5% i Ciutadans també amb un 4'5% .

Un possible repartiment d'escons seria: el PP entre 31 i 37 , el PSOE entre 25 i 30, Podem entre 14 i 17, Compromís entre 13 i15, EU entre 0 i 6, Ciutadans i UPyD entre 0 i 5, UPyD 0-5. L'entrada o no d'alguna d'aquestes últimes formacions és la que dóna tanta possible variació als escons dels altres partits.

El PP pot perdre fins a 24 escons (en té 55), els socialistes perdrien entre 3 i 8 diputats (ara en tenen 33) , Compromís sumaria de 7 a 9 escons (ara són 6) i EU podria perdre la representació o aconseguir fins a 1 diputat més (ara en té 5) . Amb aquests resultats, el PP no continuaria de ningun manera al capdavant de la Generalitat, ni fins i tot amb la presència de UPyD i Ciutadans en les Corts s'aconseguiria una majoria absoluta. 

Incognita: saber qui formarà el govern de cort progressista i qui el liderarà, ja que els socialistes podrien veure's obligats a acceptar a un/a candidat/a recolzat per la resta de forces d'esquerra malgrat que puga ser el partit més votat d'entre ells.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això voldria dir que Jordi, de 8, entraria? ;-)