L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 11 de febrer del 2015

Pep Gimeno "Botifarra": El cant de les arrels


Pep Gimeno Botifarra: el cant de les arrels és un documental de 60 minuts. Només s'ha pogut veure en el segon canal de TV3, la televisió autonòmica catalana, i ho va fer amb èxit de públic. El programa també ha sigut visionat milers de vegades en internet. La seua emissió va ser elogiada a través de les xarxes socials i el treball molt bé valorat en pàgines de cinema.

Gens estrany per a qui coneix Gimeno, un fenomen popular. Botifarra (Xàtiva, 1962) encara es reconeix en el sobrenom de la seua família, gràcies a la qual va començar de ben jove a cantar albaes, després es va involucrar en diversos grups de cant tradicional i finalment va decidir investigar entre els majors per a recuperar temes que anaven camí de l'oblit.

Albert Montón, un realitzador valencià, es va sentir atret pel carisma i la història de Botifarra. Amb finançament privat i suport públic (la Universitat de València), va llançar el projecte. Va treballar durant el 2013 i 2014 en el documental, encara que la idea va nàixer en 2007 i la preparació va ser d'anys. Finançat també per TV3, "El cant dels arrels" no ha tingut subvencions de la Generalitat.

Podeu visionar-lo gràcies al web de TV3. Gaudiu-ne.