L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 9 de febrer del 2015

Penseu-s'ho no dues sino quatre vegades abans "d'apretar" l'accelerador.



La Prefectura Provincial de Trànsit de València ho ha dit clarament: El radar de velocitat va "pescar" a 704 persones de mitjana al dia que circulaven a més velocitat de la permesa. Això significa 257.175 persones multades al País Valencià, un 55 % més que a l'any 2013 quan van ser 165.481 sancions.

Hi ha un fet que també ajuda: amb les noves tecnologies els radars són molt fiables i des del passat juliol no hi ha marges de velocitat. Si passes de la velocitat que marca en cada tram, o siga si tens marcat 80 i circules a 81 km/h, els radars s'activen. 

Això aprofita per alguna cosa? Realment no ho sabem, perquè si mirem les xifres de morts en la carretera, el nombre augmenta, i podríem deduir que la mesura només està servint per a recaptar més.

Per tant, valencianets i valencianetes, caldrà que ens ho pensem dues i quatre vegades i no pitgem l'accelerador més del que cal, perquè les quantitats són significatives i ací no ha passat com els salaris: les multes han pujat i els salaris cada dia més a la baixa. 

Les dades que han donat a conéixer també ens parlen de que els radars mòbils van sancionar el 2014 un total de 132.120 conductors (41 més que en el 2013) i els fixos van detectar 125.055 persones circulant a més velocitat (un 73% més que en el 2013). 

Per tant, afluixeu el peu i damunt estalviareu gasolina o gasoil que estan prou cars i, encara que han baixat, tampoc ho han fet en proporció a la baixada del preu de mercat del barril i això fa que tinguem la benzina més cara d'Europa abans d'impostos.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

"quadre" vegades quantes vegades son?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Les mateixes que són (verb) sense accent.