L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 26 de febrer del 2015

Més del mateix ¿fins quan?

Quins temps aquells -que han durat tantes dècades- on semblava eterna la fórmula consolidada durant la sinuosa Transició: «Ara governes tu, ara governe jo, i així ens anem alternant».

Ací, en aquesta terra, hem començat la setmana escoltant propostes del candidat del PSOE valencià i l'escenificació de grans empresaris donant afecte -de llavis cap a fora- al president Fabra. Els uns i els altres, queixant-se de la falta d'influència a Madrid.

I el més curiós és que ni PSOE ni PP fan el més mínim reconeixement dels seus enormes errors del passat. Gràcies a ells estem com estem, encara que ara es facen els bojos. O els distrets. Per fortuna, hi ha molts indicis que les coses no van a ser així en el futur immediat. Molts, però no bastants, perquè ningú sap amb certesa com es va a configurar el pròxim govern de la Generalitat.

Siga com siga, seria molt important que el PP i el PSOE locals començaran per reconèixer els seus errors i enganys del passat abans de presentar noves propostes -¿qui creu que seran més dignes de confiança que les anteriors, tan falses?- i tractar de convèncer a l'electorat que no tornaran a ballar-la.

No ho tenen fàcil. Especialment si pensem en el funcionament de l'economia valenciana, en relació amb l'estatal, i sobretot en el tema del finançament públic. ¿Per què no declarar obertament que, amb governs del PSOE o del PP, els interessos de la ciutadania valenciana sempre han resultat perjudicats, i que açò ha sigut possible amb la complicitat permanent dels diputats i senadors del PP i del PSOE triats en les tres circumscripcions del nostre país? ¿Què ha canviat en els dos partits estatals i en les sucursals que ací tenen per a pensar que no va a ocórrer de nou? ¿De debò els representants del PSOE i del PP van a dir prou, tant en el nostre infrafinançament com en les inversions de l'Estat? Jo tinc els meus dubtes. ¿Què ha canviat, perquè siga creïble qualsevol actuació diferent, més exigent, més reivindicativa, més favorable als nostres drets i interessos? Sense un revés electoral per als dos partits que es turnen no crec que hi haja canvis substancials. I és que no aprenem i després ens queixem. Així, difícilment ens van a respectar i molt menys rectificaran.

Pere Mayor.
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco. 
fundacio@paisvalencia.org