L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 26 de febrer del 2015

L'Ajuntament garanteix el pagament a proveïdors dins dels terminis habituals amb la contractació d'una pòlissa amb eixa finalitat i pequè no esperen a finals d'abril, quan es el primer pagament de l'IBI.




L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha firmat una pòlissa per valor de 600.000 euros amb el Banc de Sabadell  que té com l'objectiu "seguir pagant proveïdors en els terminis habituals, i no haver d'esperar a la primera quinzena abril, quan l'Ajuntament efectua el cobrament del primer pagament de l'IBI".

Jordi Joan ha explicat que el normal és començar l'any amb menys liquidesa, atés que el primer tribut, l'IBI, no es fa efectiu fins abril. L'alcalde ha confirmat que la situació econòmica de l'Ajuntament és bona, de fet la liquidació del 2014  és positiva amb superàvit d'1'5  milions, però s'ha contractat la pòlissa per corregir la situació transitòria de principi d'any. Les condicions de la pòlissa són un interés de l'euribor més 0'7, firmat amb el Banc de Sabadell que és l'entitat bancària que ha ofert les millors condicions en el concurs públic establert per l'Ajuntament.

L'alcalde ha remarcat que aquesta informació s'ofereix a la ciutadania dins de la política de transparència que du a cap el govern municipal des de principi de legislatura, i amb la qual es dóna a la ciutadania una informació completa de com es gestionen els diners de l'Ajuntament i en què i com es gasten els impostos dels veïns.

Jordi Joan ha indicat que l'Ajuntament disposa de diners en caixa, però s'han de reservar per a fer front al pagament de nòmines dels treballadors, amortitzacions de capital dels préstecs i els seus interessos, pagar convenis i pagar les ajudes socials segons l'ordre de pagaments establert per l'Ajuntament.



3 comentaris:

Anònim ha dit...

La pòlissa va a servir per a pagar als proveïdors legalment, o siga, abans del mes, o seguiran amb els retards?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que això ja es diu en la noticia:

"seguir pagant proveïdors en els terminis habituals, i no haver d'esperar a la primera quinzena abril, quan l'Ajuntament efectua el cobrament del primer pagament de l'IBI".

O siga com s'ha fet els darrers dos anys: al voltant de dos mesos i no un any o any i mig com en la passada legislatura.

Si estem a 26 de febrer i no es vol esperar a finals d'abril per pagar - dos mesos escassos - vol dir que vol pagar en menys de dos mesos.

I tots els proveïdors contents i pagats. Sense esperar a eixe any o més de la passada legislatura.

Anònim ha dit...

No,tots contents i pagats quant es complisca la legalitat,que diu que per a les administracions és abans d'un mes. Jo quan vaig a la botiga no em fien ni un mes,pague al mateix moment. I la llei és clara i igual per a tots els Ajuntaments,igual s'incomplisca abans amb any i mig i igual amb el que ara és habitual,dos mesos i mig (de mitja,això segons qui sigues). Com s'atreveix a dir tots contents i pagats? És vosté proveïdor? I,parla per tots?
Millor? Sí.
Correcte? No.