L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 19 de febrer del 2015

I diu el govern de Rajoy: Primer pagar els bancs, i les obres i inversions en els Ajuntaments ja vorem.

El Ministeri d'Hisenda vigilarà fins al més mínim detall econòmic els ajuntaments amb exigències com que expliquen al màxim la seua previsió d'ingressos i despeses per a enguany. 

El govern central augmenta la pressió sobre Ajuntaments, com el de Tavernes, i els ha remès una guia de 69 pàgines amb els passos que han de seguir per a comunicar a Madrid la seua previsió de despeses i ingressos per a 2015. En la guia sura una preocupació: els consistoris no han de desviar-se de l'objectiu de dèficit. Tavernes ni ho fa ni ho ha fet mai en la present legislatura.

Aqueixa, l'objectiu del dèficit,  ha estat una de les principals preocupacions del Ministeri i s'ha plasmat en algunes instruccions, derivades de la llei pressupostària i d'estabilitat, com l'obligació de dedicar la liquidació positiva dels pressupostos a pagar als bancs i no a efectuar inversions per a les localitats.

Eixe és el cas de Tavernes, on el govern local
ha vist que no pot dedicar a inversions el romanent positiu d'anys anteriors. El govern de Rajoy no li deixa que dedique el superàvit a fer obres que crearien treball i ocupació i això ve després de grans sacrificis on s'ha comptat sempre amb la comprensió de la ciutadania que ha entès que, abans que les obres, calia sanejar.

Els veïns han comprés el sacrifici: sabien que la primera exigència era reflotar l'Ajuntament, enfonsat en la misèria per culpa de les polítiques econòmiques del PP en les passades legislatures. I una vegada sanejat podrien fer-se millores. És de difícil comprensió eixa exigència del govern de Madrid de primer que res pagar bancs. És injust.

La situació és injusta i així ho ha proclamat l'alcalde Jordi Joan en moltes ocasions: Tavernes té dret a beneficiar-se del resultat del seu sacrifici, Tavernes té dret a invertir en obres els diners estalviats gràcies a la bona política econòmica i, sobretot ben aplicada, pel govern actual. Però les instruccions últimes del govern de Rajoy són clares: els diners estalviats no s'inverteix en obres, no es pot dedicar a millorar Tavernes, s'ha de dedicar a pagar als bancs.

Tavernes paga religiosament als bancs el que es deu i en el termini que s'ha de pagar. No es comprèn que Tavernes haja d'assumir l'obligació d'avançar pagaments a la banca, quan hi ha serveis municipals i obres a realitzar que necessiten una major atenció.

I açò gràcies als pactes del PP i PSOE i la modificació, en ple estiu, de l'article 135 de la Constitució beneficiant al capital, a la banca. 


Temps arrere, el govern de Rajoy va dir que es podia modificar la llei d'estabilitat pressupostària perquè els municipis amb romanent positiu ho destinaren a inversió en les seues localitats i així crear ocupació. Eixa proposta, que s'anunciava fa més d'un any, no s'ha posat en pràctica. Rajoy i Montoro segueixen més preocupats pels bancs que per les persones. Els ciutadans de milers de ciutats que, com Tavernes, presenten comptes amb romanents positius no els importen, només que es pague als bancs. 

I damunt ara, el govern del PP apreta la rosca i exigeix als ajuntaments que li informen detalladament de totes, totes, les quantitats que espera recaptar per tots els conceptes inclosos en el pressupost , siguen del tipus que siguen, i vol saber les despeses, totes les previsions. Hisenda vol saber-ho tot, vol un llistat detallat del pressupost malgrat que són milers els ajuntaments, que com el de Tavernes, no tenen aprovat el del 2015.

Com nosaltres, alguns direu: incomprensible. És la política del govern del PP que segueix retallant ajudes i competències als Ajuntaments quan en bona lògica hauria d'incrementar-les per ser els Ajuntaments les entitats locals més pròximes als ciutadans.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que gasten el superávit abans d'acabar l'any i fora de tindre que avançar diners a la banca.

Anònim ha dit...

A mi em fa gracia la proposta d'altre bloc. Aci els veins necessitem millors passos de vianants, mes semafors, mes parcs i jardins, més papereres, millors instalacions, mes de tot, i això es lo que te que solucionar l'ajuntament i eixe vol dedicar els diners a obres de caritat en associacions religioses i privades.
La dreta sempre igual, retallant de justicia social, fent cada dia més pobres i despres demanant als demes que els ajuden i que t'ho prengues com una obligació.
Ja fara prou l'Ajuntament si aten totes les necessitats que tenim els veïns. Que dedique els diners que puga a això i ja fara be. que eixa es la seua obligació.