L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 17 de febrer del 2015

Fiscalia Anticorrupció crida a testificar al president de la Generalitat i a l'alcaldessa de València per l'assumpte Fórmula 1



La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al TSJ valencià que testifiquen el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i l'alcaldessa de València, Rita Barberà en la causa on s'investiguen presumptes irregularitats en l'organització de la Fórmula 1 a València, i la posterior compra de Valmor Sports per un euro. El fiscal ho va sol·licitar fa ja dos mesos, quan va interposar la querella contra Camps i contra l'exconsellera, exsecretària autonòmica de Comunicació del Consell i exdirectora de Televisió Valenciana, Lola Johnson, i l'expilot Jorge Martínez “Aspar”, per presumpta malversació i prevaricació en la gestió de la Fórmula 1 a València.

A més de Fabra, figura els membres del Consell que van aprovar la compra de Valmor Sports per un euro, assumint el deute que arrossegava: el vicepresident del Consell, José Ciscar, i la consellera d'Infraestructures, Isabel Bonig. El ministeri públic no sol·licita la seua imputació en entendre que aquesta compra es va fer pels acords signats per Camps i Johnson.

El ministeri públic demana el testimoni de l'alcaldessa de València, Rita Barberà, qui va assistir a alguna trobada amb Camps i el magnat de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone. També la del regidor d'Esports en el consistori valencià, Cristóbal Grau; l'expresident de la Generalitat i de Bancaixa, José Luis Olivas; i l'empresari Fernando Roig. Aquests dos últims van ser socis constituents de Valmor, junt amb Aspar.

La querella de Fiscalia se centra en quatre aspectes fonamentals: 1) el contracte entre Valmor i l'empresa pública Circuit del Motor per a organitzar la Fórmula 1, pel qual la mercantil no va pagar "ni un euro", en perjudici dels fons públics; 2) l'ordre que va donar Camps perquè la Generalitat es constituïra com a avalista de Valmor sense seguir el procediment administratiu fixat en al Llei d'Hisenda de la Generalitat i la Llei de Pressupostos de 2011; 3) l'ordre que va donar a Johnson, malgrat que no tenia competència per a açò, perquè signara el contracte de 19 de juliol de 2011 pel qual el Govern autonòmic prestava l'aval a l'empresa; 4) l'assumpció per part del Consell del cànon anual de 26 milions de dòlars "sense assumir cap dret".